17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Τιμή στον Ψαρονίκο των Ανωγείων από τα παιδιά και τους δασκάλους του δημοτικού σχολείου-Χόρεψαν και τραγούδησαν έξω από το σπίτι και το άγαλμα του στο χωριό

Ημερομηνία:

Φωτογραφίες:Μανόλης Σαμόλης-Αγάπη Καλομοίρη

Βίντεο:Αγγέλα Σκουλά

Ένα ξεχωριστό μνημόσυνο έκαναν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Ανωγείων για τον Νίκο Ξυλούρη, συγκινώντας όλους όσοι βρέθηκαν έξω από το σπίτι του αείμνηστου Ψαρονίκο, αλλά και στον χώρο του θεάτρου που φέρει το όνομα του και το άγαλμα του στο χωριό, σήμερα που συμπληρώθηκαν 37 χρόνια από τον θάνατο του.

Συνοδεία των δασκάλων τους βρέθηκαν έξω από την οικία του Νίκου Ξυλούρη και χόρεψαν όλοι μαζί ακούγοντας τα τραγούδια του, ενώ με μια κιθάρα του καθηγητή μουσικής, τραγούδησαν πολλά από τα τραγούδια του στον χώρο του αγάλματος στο θέατρο. Τα παιδιά συγκίνησαν ντόπιους και επισκέπτες και χειροκροτήθηκαν θερμά για το πάθος τους να τιμήσουν έναν άνθρωπο που ανέβασε τα Ανώγεια ψηλά και που μπορεί τα ίδια να μην τον πρόλαβαν ζωντανό αλλά μεγαλώνουν με τα τραγούδια του και γαλουχούνται με τις ιδέες του μέσω των οικογενειών τους και του σχολείου.

Θερμά συγχαρητήρια σε παιδιά και δασκάλους του δημοτικού για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία που τίμησε με τον καλύτερο τρόπο μέσω των παιδιών την μνήμη του Νίκου Ξυλούρη.

Δείτε το υπέροχο βίντεο της Αγγέλας Σκουλά με τον χορό των παιδιών έξω από την οικία Ξυλούρη:

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=e4O0iJ6iptY”]

anogi.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...