16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά

Ημερομηνία:

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της ΔΔΕ Χανίων πιστεύοντας στην αναγκαιότητα εκλαΐκευσης – σύνδεσης των Φυσικών Επιστημών με την κοινωνία συνδιοργανώνει με την ΔΠΕ Χανίων την Ένωση Ελλήνων Χημικών (Π.Τ Κρήτης) και το Σύλλογο Φυσικών Χανίων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ Φ.Ε. ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ » μια μέρα αφιερωμένη στις Φυσικές Επιστήμες.

Την μέρα αυτή, Σάββατο 21 Μαρτίου, μαθητές από Γυμνάσια, αλλά και δοκιμαστικά από Δημοτικά!!! του Νομού μας θα παρουσιάσουν το πρωί στους συμμαθητές τους αλλά και γενικότερα στο κοινό, ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ. Οι μαθητές και οι μαθήτριές σαν μικροί επιστήμονες θα διδάξουν και θα διδαχθούν σε ένα «Πανηγύρι» των Φυσικών Επιστημών συνδέοντας τις γνώσεις τους με το «κάνω» αποδεικνύοντας την αναγκαιότητα και την ομορφιά του πειραματισμού. Το απόγευμα η σκυτάλη δίνεται σε Πανεπιστημιακούς Δασκάλους και στο προσωπικό του ΕΚΦΕ για να συνεχίσουν με ομιλίες και εντυπωσιακά πειράματα.

Ο σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι:

  • Η ανάδειξη των Φ.Ε ως απαραίτητων ερμηνευτικών κλειδιών για την κατανόηση του κόσμου μας, την δημιουργική αφομοίωση της τεχνολογικής προόδου, και για τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου.
  • Να ενθαρρυνθούν οι μαθητές και να απομυθοποιήσουν τους όποιους φόβους τους για τις «δύσκολες και ακαταλαβίστικες» Φ.Ε. και να ασχοληθούν με αυτές,
  • να αποκτήσουν εμπειρίες και δεξιότητες χρήσιμες στη καθημερινότητα, να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας, συναισθηματική ωριμότητα και αξίες, με αφορμή τις επιστήμες και τον επιστημονικό τρόπο σκέψης.
  • να δημιουργηθεί μία ομάδας μικρών «επιστημόνων» σε κάθε σχολική μονάδα και τέλος,
  • το «άνοιγμα» και η παρέμβαση του ΕΚΦΕ και των επιστημονικών Συλλόγων μας στα κοινωνικά δρώμενα των Χανίων.

Η όλη διαδικασία με την συμμετοχή του Χανιώτικου κοινού, θα προσφέρει γνώσεις αλλά και διασκέδαση με επίκεντρο τους μαθητές οι οποίοι θα διδάξουν και θα διδαχτούν. Στόχος μας επίσης είναι, μετά από την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, το παραπέρα άπλωμα της προσπάθειας αυτής, έτσι ώστε να αποτελεί κοινωνικό γεγονός, κάθε χρόνο για τα Χανιά μας.

  • Για όλα τα παραπάνω καλούμε τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας με τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες τους ή μεμονωμένα που θα ήθελαν να συμμετάσχουν ή βοηθήσουν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ Χανίων. Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα παραπάνω δίνονται στο τηλ 28210 28666.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...