14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γιούνκερ: Δεν θα τα αλλάξουμε όλα επειδή βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Την ανάγκη για κάποια διαφοροποίηση στις πολιτικές της Ευρώπης υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα ανατραπούν τα πάντα εξαιτίας του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών

Σε παρέμβασή του στον ετήσιο διάλογο μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εθνικών κοινοβουλίων σχετικά με το ευρωπαϊκό εξάμηνο, ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε πως θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν η έκφραση της δημοκρατικής θέλησης του ελληνικού λαού, τον οποίο συνεχάρη «για το θάρρος του».

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι όσοι κερδίζουν τις εκλογές στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες θα πρέπει και αυτοί με τη σειρά τους να λαμβάνουν υπ’ όψιν τούς υπόλοιπους στην Ε.Ε. και τις πεποιθήσεις τους.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε την ανάγκη για κάποια διαφοροποίηση στις πολιτικές, διευκρινίζοντας ωστόσο: «Δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα». Παρέπεμψε, εξάλλου, στα όσα έχει πει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, πρόσφατα στη γερμανική τηλεόραση, ότι δηλαδή: «Δεν περιμέναμε τις εκλογές στην Ελλάδα για να αλλάξουμε την πολιτική μας».

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε ακόμη στις πρωτοβουλίες που είχε ήδη λάβει η Κομισιόν πριν από τις ελληνικές εκλογές σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο των 315 δισ. ευρώ, αλλά και τις αποφάσεις για την ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας. «Κατανοώ αυτά τα οποία έγιναν στην Ελλάδα και σας λέω ότι αυτά που έκανε η Κομισιόν έγιναν πριν από το δίδαγμα, που ορισμένοι λένε ότι πήραμε από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών», ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ