15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Γιώργος Κύρτσος: Δεν κάνει πίσω παρά την απειλή του Μαξίμου περί διαγραφής – Ο ευρωβουλευτής θα βρεθεί εκτός ΝΔ σε « νεκρό» χρόνο με αφορμή Βαξεβάνη

Ημερομηνία:

Ο Γιώργος Κύρτσος δεν πρόκειται να σταματήσει να λέει την γνώμη του για όλα τα θέματα που απασχολούν την χώρα λένε άνθρωποι από το περιβάλλον του παρά την κυβερνητική απειλή ότι πολύ σύντομα  θα βρεθεί εκτός της ευρωομάδας της ΝΔ.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι χθες κατά την διάρκεια του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τελετή για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι στο Στρασβούργο   οι δύο άνδρες δεν αντάλλαξαν παρά μόνο μια ματιά καθώς ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τις διαρκείς παρεμβάσεις του ευρωβουλευτή του.

Το ποτήρι ωστόσο ξεχείλισε όταν  ο γνωστός δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής της ΝΔ  αναφέρθηκε στο θέμα  Βαξεβάνη – Παπαδάκου. Η πρόσφατη  ανάρτηση του για τις διώξεις των δυο δημοσιογράφων  έφερε μεγάλη ένταση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να εμφανίζετε θετικός στην διαγραφή του ευρωβουλευτή από την ΝΔ αλλά όχι γι αυτό το θέμα καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα έκανε μέρος του προβλήματος και επισήμως πλέον το κυβερνών κόμμα και την κυβέρνηση.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος έγραψε για την υπόθεση Βαξεβάνη-Παπαδάκου στο twitter ότι είναι  «Άστοχος ο χειρισμός από το Μαξίμου του θέματος με Βαξεβάνη, Παπαδάκου. Συμβάλουν άθελά τους στη διεθνή ηρωοποίηση δύο δημοσιογραφικών στελεχών του χώρου ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν-και έχασαν-την επικοινωνιακή, πολιτική μάχη για το σκάνδαλο της Novartis. Εκεί έπρεπε να σταματάει η υπόθεση».

Στην ανάρτηση αυτή απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος είπε «Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πάρα πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του είναι πολύ φανερό αλλά ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα και τις σταθερές και πολύ καθαρές θέσεις της κυβέρνησης με τις οποίες ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας».

Ο Γιώργος Κύρτσος απάντησε στον Γιάννη Οικονόμου ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για εμένα ότι «όλοι καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του. Κινείται εκτός ευρωπαϊκού  πλαισίου. Οι σύγχρονες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν αναζητούν κίνητρα ούτε καταγγέλλουν προθέσεις που δεν προσδιορίζουν. Απλά ανταλλάσσουν επιχειρήματα».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ επιμένοντας πάντως στο θέμα Βαξεβάνη –Παπαδάκου ανέφερε σε άλλη του ανάρτηση ότι «Η επικοινωνιακή και πολιτική νίκη της ΝΔ στο θέμα σκανδάλου Novartis έχει και τη δική μου υπογραφή. Τώρα όμως αλλάζει το θέμα, αφορά στις σχέσεις κυβέρνησης και δημοσιογράφων, ΜΜΕ. Εκεί η κυβέρνηση θα δεχθεί σφοδρή ευρωπαϊκή κριτική. Διάφοροι «σκληροί» την κάνουν πολιτικό στόχο.»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...