15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μείον από μείον το αγροτικό εισόδημα

Ημερομηνία:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΠΑΣΥ:Μείωση του αγροτικού εισοδήματος κατά 2% για το 2012 «μέτρησε» η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. | Είναι σίγουρο ότι και το 2012 το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά πολύ. Είναι προφανές επίσης ότι στο στατιστικό μοντέλο που χρησιμοποιεί η Γιούροστατ δεν προσμετρήθηκε η μείωση του αγροτικού εισοδήματος από τα πάμπολλα χαράτσια και τη ληστρική φορολογία!

Δυστυχώς η πραγματικότητα για τους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας είναι πολύ χειρότερη από τις στατιστικές μετρήσεις της Γιούροστατ, οι οποίες δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι υπάρχει μείωση στο αγροτικό εισόδημα. Η ακολουθούμενη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, της ΚΑΠ και των μνημονίων εξανεμίζει το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, και το κακό είναι ότι η φτώχεια της θα χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο. Μια πολιτική που στον τομέα της γεωργίας επιδιώκει να κυριαρχήσουν αποκλειστικά οι μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, όπως γίνεται και στους άλλους τομείς της οικονομίας.

Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος ΕΕ και συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που έχει τη στήριξη των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Τα ολέθρια μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, και εκείνα που θα ληφθούν στη συνέχεια, οδηγούν την αγροτιά σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και απόγνωση, ενώ, από την άλλη, επιταχύνουν το πέρασμα της γης, της αγροτικής παραγωγής, των επιδοτήσεων και γενικότερα του παραγόμενου αγροτικού πλούτου της χώρας μας στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Η προοπτική σωτηρίας των μικρομεσαίων αγροτών βρίσκεται στον αγώνα μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ και σε κοινό μέτωπο πάλης με την εργατιά και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους. Για ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Για την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος του λαού συνολικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...