15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Γ. Βαρουφάκης: Ανάγκη σύστασης ειδικού οργάνου στα πρότυπα του FBI που θα ελέγχει τις υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών

Ημερομηνία:

Την αποχώρηση του Μέρα25 από τη σημερινή ψηφοφορία για τη σύσταση ή μη προκαταρκτικής των πραγμάτων επιτροπής στην υπόθεση της σκευωρίας Novartis και από τις εργασίες της ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για σύσταση Ειδικής Προκαταρτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«Χωρίς φόβο και πάθος εμείς δηλώνουμε ότι η μετατροπή του κοινοβουλίου σε άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής αρχής αποτελεί θεσμική εκτροπή! Δεν θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία, θα αποχωρήσουμε και δεν θα συμμετάσχουμε ούτε σε επιτροπή», επισήμανε.

Επιπρόθεστα, τόνισε ότι οι κοκορομαχίες που συμβαίνουν στη Bουλή δεν προκύπτουν από τις εκατέρωθεν αδυναμίες αλλά το θεσμικό πλαίσιο, έτσι όπως αυτό λειτουργεί.

«Θα πρέπει να κάνουμε εξεταστική για το τι συνέβη στην μνημονιακή Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα και να καλύψουμε και περίοδο που ήμουν υπουργός. Πολιτικές ευθύνες όμως να αναζητήσουμε. O ελληνικός λαός γνωρίζει για τα σκάνδαλα, τις σκευωρίες. Δεν γνωρίζει ακριβώς ποιος και τι αλλά τη διαπλοκή τη νιώθει στο πετσί του», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Γ. Βαρουφάκης επέμεινε στην πρόταση του κόμματός του περί της ανάγκης σύστασης ειδικού οργάνου στα πρότυπα του FBI που θα λογοδοτεί στην Βουλή και θα ελέγχει τις υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...