28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Γ. Βαρουφάκης από Χανιά: Το τέλος του καπιταλισμού είναι δεδομένο

Ημερομηνία:

Δεδομένο χαρακτήρισε το τέλος του καπιταλισμού καθώς, όπως υποστήριξε, ο καπιταλισμός ανατρέπει τον εαυτό του, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, που βρέθηκε σήμερα στα Χανιά για την παρουσίαση του βιβλίου του «Το άλλο τώρα. Αντιμέτωποι μ’ ένα εναλλακτικό παρόν».

Ο κ. Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο βιβλίο του, επεσήμανε: «Είναι ενα μυθιστόρημα γιατί εγώ δεν είμαι καλός πολιτικός, το έχει πεί και ο Αλέξης Τσίπρας. Και δεν θέλω να είμαι. Κάνουμε ότι κάνουμε με το ΜέΡΑ25 στη Βουλή γιατί πιστεύουμε ότι χρειάζεται αυτή η φωνή στην κοινωνία και την Βουλή αλλά από την άλλη μεριά χρειάζομαι και εγώ μια προσωπική θεραπεία και το γράψιμο για μένα ειναι μια προσωπική ενασχόλιση για να μου δίνει ανάσες για να μπορώ να κάνω όλα τα υπόλοιπα».

Επιπλέον, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το μυθιστόρημά του περιγράφει τι θα μπορούσε να γίνει μετά το 2008 παγκοσμίως και πώς θα μπορούσε η σημερινή γεννιά να μετασχηματίσει την κοινωνία ώστε να υπάρχει μια κοινωνία που να λειτουργεί χωρίς την συστημική εκμετάλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Παράλληλα υποστήριξε ότι η κρίση του 2008 δεν πέρασε ποτέ, ήρθε ο κορονοϊός και σήμερα όπως τόνισε έχουμε την εκβάνθυση της κρίσης του 2008, η οποία, όπως είπε, δεν θα τελειώσει ποτέ.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε την Ευρώπη ως ανόητη ήπειρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε εξυπνοι άνθρωποι με το πιο ανόητο νομισματικό και οικονομικό σύστημα». Υποστήριξε ακόμα ότι από κάθε κρίση η Ευρώπη βγαίνει πιο αδύνατη σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Κίνα, χάνοντας, όπως είπε, συνεχώς ευκαιρίες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...