22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Γ. Μαργαρώνης: Η επιλεκτική στοχοποίηση μόνο της Ryanair, όσο και η υπερβολική εμπιστοσύνη και συμπόρευση με την Fraport Greece, εκθέτει την Διοίκηση του Επιμελητηρίου

Ημερομηνία:

Με μακροσκελή ανακοίνωσή του η παράταξη “Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαργαρώνη επιτίθεται στον πρόεδρο του ΕΒΕΧ κ. Ροκάκη για τη στάση που τηρεί στα ζητήματα του τουρισμού και κυρίως τη συμπόρευσή του με τη Fraport.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων 2012-2017 έβαλε σαν πρώτη προτεραιότητα την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νομού Χανίων. Θεώρησε απαραίτητο να επικεντρωθεί σε εκείνες τις πολιτικές που θα προσέφεραν ισόρροπη ανάπτυξη, όχι μόνο στις τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές, αλλά σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Νομού και στην ενδοχώρα.

Με αγαστή συνεννόηση δημιουργήθηκε ένα ενιαίο μέτωπο με όλους τους επαγγελματικούς, παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς, ενώ παράλληλα συνεργαστήκαμε με όλους ανεξαιρέτως τους θεσμικούς φορείς του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, εξαιρουμένων ελαχίστων περιπτώσεων.

Συνομιλήσαμε σχεδόν με όλες τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους εκ των οποίων, καποιες ανταποκριθηκαν κάποιες άλλες όχι (επικαλούμενες επιχειρησιακούς και άλλους λόγους). Προχωρήσαμε λοιπόν σε συμφωνίες για την ανάπτυξη διεθνών πτήσεων (όχι ναυλωμένων) με χρονική διάρκεια 7 τουλάχιστον  μηνών και με προοπτική επέκτασης 12μηνης βάσης. Δυστυχώς στις προσπάθειες επέκτασης της τουριστικής περιόδου δεν βρήκαμε αρωγούς τις μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις.

Είδαμε τα οφέλη για την τοπική οικονομία, να διαχέονται όχι μόνο στις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και στον πρωτογενή τομέα, στην βιοτεχνία, στα επαγγέλματα της οικοδομής, των μεταφορών, της οικονομίας διαμερισμού κτλ, αλλά και των νομικών, ιατρικών, λογιστικών εταιρειών. Όλοι αυτοί οι κλάδοι είδαν τα εισοδήματα τους να διατηρούνται ή να αυξάνονται με αποτέλεσμα ο νομός να μην επηρεαστεί δραματικά από την οικονομική κρίση. Το μεγαλύτερο επίτευγμα όμως είναι ότι δόθηκε στην τοπική κοινωνία η δυνατότητα να ταξιδεύει με το αεροπλάνο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό φθηνά!

Τα κεκτημένα αυτά δεν τα διαπραγματευόμαστε.

Η παράταξη μας “ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματίζεται από τις εξελίξεις.

Τόσο η επιλεκτική στοχοποίηση μόνο της Ryanair, όσο και η υπερβολική εμπιστοσύνη και συμπόρευση με την Fraport Greece, αλλά και η ταύτιση με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων, εκθέτει την Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Η τελευταία δε διαφοροποίηση από την κοινή στάση όλων των θεσμικών και επαγγελματικών ενώσεων του νομού, αλλά και η έμμεση ταύτιση του Δημάρχου Χανίων με τα επιχειρήματα και τις πολιτικές της Fraport Greece,  διασπά το αρραγές μέτωπο που έχει διαμορφωθεί από το 2012.

Καλούμε την Διοίκηση του Επιμελητηρίου να ταυτιστεί απόλυτα με την κοινή στάση τόσο του 2012, όσο και του υπομνήματος που παραδόθηκε στην Fraport Greece.

Η πολιτική των αεροδρομίων διεθνώς είναι η προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών. Γι αυτό θέτουμε τρία βασικά ερωτήματα στην  Fraport Greece:

1. Ποιες πολιτικές σκέφτεστε να υλοποιήσετε στην κατεύθυνση προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών για να πραγματοποιηθούν διεθνείς προγραμματισμένες πτήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου;
2. Τι σκέφτεστε να κάνετε για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των αφίξεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο Χανίων;
3. Ποια είναι η στρατηγική σας για να διατηρηθούν οι υφιστάμενες αεροπορικές εταιρείες;

Σαν αντιπολίτευση δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλλουμε και θα επικροτήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τις πολιτικές εκείνες που θα προσελκύσουν αεροπορικές εταιρείες μόνο με προγραμματισμένες διεθνείς πτήσεις μόνο και εφόσον υπάρχει δέσμευση να το επιχειρούν σε διάρκεια τουλάχιστον 7 μηνών και καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

"google ad"

Υ.Γ. Ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου, έχουμε καταθέσει, όπως ο νόμος προβλέπει αίτημα σύγκλησης Δ.Σ. με θέμα “ εξελίξεις στον τουρισμό”. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, χωρίς καμία διάθεση συνεργασίας, δείχνοντας αλαζονεία και αμετροέπεια, και  παρόλο που δεν έχει την πλειοψηφία των συμβούλων, παραβιάζει το νόμο και αρνείται την σύγκληση Συμβουλίου, προχωρώντας σε προσωπικές πολιτικές, εκπληρώνοντας προεκλογικές της δεσμεύσεις σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Χανιά, 29 Μαϊου 2018
Με τιμή,

1. Ιωάννης Μαργαρώνης,
2. Ευάγγελος Λαμπάκης
3. Νεκτάριος Ψαρουδάκης,
4. Βασίλειος Καλοτεράκης,
5. Ιωάννης Παυλάκης,
6. Σήφης Χιωτάκης,
7. Ευστράτιος Κουρουπάκης,
8. Ιωάννης Φραγκάκης,
9. Γεώργιος Τοπολιανάκης,
10.  Νικόλαος Γιαννούλης,
11.Κωνσταντίνος Φαντριδάκης,
12. Ιωάννης Στριλιγκάς,
13. Αντώνιος Ψαρομήλιγκος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...