17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Γ. Σακελλαρίδης: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη δέσμευσή της»

Ημερομηνία:

«Δεν θα μπει σε λογική συνέχισης ενός προγράμματος με τα χαρακτηριστικά που είχε η κυβέρνηση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπόρσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη δέσμευσή της, τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη, και να μη μπει σε λογική συνέχισης ενός προγράμματος με τα χαρακτηριστικά που είχε» ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «Δεν είναι πείσμα… Είναι απολύτως ορθολογικό αυτό που λέμε», εξηγώντας ότι «γίνεται συνεχής διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα όλο το προηγούμενο διάστημα (…) η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

Στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μεγάλη πρώτη νίκη της χώρας που θέσαμε την ατζέντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο». «Ομάδα κρατών που βλέπει με θετικό μάτι τις θέσεις της κυβέρνησης, πέραν αυτών που τηρούν σκληρή γραμμή» πρόσθεση.

Όσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα σημείωσε ότι «Πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% για το 2015 και 3,5% το 2016 δεν μπορούν να υπάρξουν» όπως εξήγησε, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θέλει να σεβαστεί τους κανόνες και τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι στο μνημόνιο».

Για τον EΝΦΙΑ, επανέλαβε ότι θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με στόχο την ελάφρυνση της μεσαίας τάξης, και διευκρίνισε ότι το ακριβές ύψος του αφορολόγητου ορίου θα ανακοινωθεί από την κ. Βαλαβάνη. Και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου για προσλήψεις υπογράμμισε ότι «Στη δημόσια διοίκηση πρέπει να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό».

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της επιλογής του υποψηφίου νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σακελλαρίδης, είπε ότι η ανακοίνωση του ονόματος θα γίνει αργά σήμερα, τονίζοντας ότι ακόμη γίνονται διαβουλεύσεις για το πρόσωπο του Προέδρου.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ