16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σακελλαρίδης για Σόιμπλε: Θα μπορούσα και εγώ να πω ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη

Ημερομηνία:

Αβέβαιος για το εάν σήμερα θα καταλήξουν σε λύση οι εργασίες του Eurogroup εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας για πολλοστή φορά πως στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθεί μία «αμοιβαία και επωφελής λύση».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά ο κ. Σακελλαρίδης μίλησε για τις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να καταγραφούν σημεία σύγκλισης και απόκλισης. “Η καταγραφή αυτή δεν έχει βοηθήσει πολύ τη σημερινή συζήτηση” είπε, για να προσθέσει ότι “υπήρξαν εμμονές πάνω στις οποίες οι δικοί μας εκπρόσωποι δεν μπήκαν στη διαδικασία να τα συζητήσουν”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο η συμφωνία με τους εταίρους, ούτως ώστε να αρχίσουν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες.
“Δεν μας αρέσει να τραβάμε το σκοινί, αλλά δεν μπορεί να τελειώσει (σσ η διαπραγμάτευση) αν δεν υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον παραλογισμό” είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με ευρωπαίους εταίρους και αρχηγούς κρατών καθώς «Το πρόβλημα δε λύνεται σε επίπεδο τεχνοκρατών με στόχο να βρεθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο».

Δεν θέλω να ανταλλάξουμε χαρακτηρισμούς με τον κ.Σόιμπλε

Απαντώντας στις δηλώσεις Σόιμπλε περί ανεύθυνης στάσης της Ελληνικής πλευράς, ο ίδιος τόνισε: «το ποιος είναι ανεύθυνος και υπεύθυνος είναι υποκειμενικό. Θα μπορούσα και εγώ να πω ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη. Δεν θέλω όμως να ανταλλάξουμε χαρακτηρισμούς».

Δεν γνωρίζω να υπάρχει αντίδραση Λαφαζάνη

Τέλος, με αφορμή το θέμα για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας προανήγγειλε τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας-αύριο στη 1μμ- όπου και ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις.
«Υπάρχει κλίμα απόλυτης συναίσθησης της ευθύνης. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο. “Δε γνωρίζω να υπάρχει αντίδραση από τον κ. Λαφαζάνη”, είπε και παραδέχτηκε ότι υπάρχει όμως μια συζήτηση που είναι απολύτως θεμιτό».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...