Home ΤΟΠΙΚΑ “Μέρκελ, η Κρήτη είναι επαέ”: Ξενιτεμένοι Κρητικοί στη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό στο Λονδίνο

“Μέρκελ, η Κρήτη είναι επαέ”: Ξενιτεμένοι Κρητικοί στη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό στο Λονδίνο

“Μέρκελ, η Κρήτη είναι επαέ”: Ξενιτεμένοι Κρητικοί στη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό στο Λονδίνο

Εκατοντάδες είναι οι Κρητικοί που ξενιτεύτηκαν εξαιτίας της μακροχρόνιας κρίσης. Αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στην Αγγλία. Και κάποιοι από αυτούς, κάποιοι, δε λένε να σταματήσουν να αγωνίζονται όσο μακριά και αν είναι από την Ελλάδα.

Χθες, στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στον αγώνα για να μπει τέλος στη λιτότητα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο.

Όπως είναι εμφανές και από τις φωτογραφίες, η παρουσία του κόσμου ήταν έντονη στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Εκεί ήταν ο και ο γνωστός ηθοποιός Russel Brand αλλά και Κρητικοί, που από την Αγγλία πλέον δίνουν και αυτοί με τον τρόπο τους τον αγώνα.

Κρατώντας πλακάτ που υπενθυμίζουν στη Μέρκελ ότι “η Κρήτη είναι επαέ”, δηλαδή και στο Λονδίνο, και διαμαρτύρεται, οι Κρητικοί μετανάστες δηλώνουν παρών, γιατί, όπως αναφέρει ένα άλλο πλακάτ “θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια”. Αυτή η ίδια ανάγκη να ζήσουν με αξιοπρέπειά που τους οδήγησε να γίνουν μετανάστες. Η αξιοπρέπεια που πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα για να μπορούν να επιστρέψουν και αυτοί.

Εκεί είναι και η Νίκη Λατινάκη, η μετανάστρια από την Κρήτη που και από το Λονδίνο χαμογελά και κάνει το σήμα της νίκης δίνοντας το μήνυμα: “θα νικήσουμε”.

"google ad"

Δείτε τις φωτός: