13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γ. Σαρρής για τον χαμό στο Δ.Σ. για τα 60μ. δρόμου στον Γαλατά: Τα συμπεράσματα πολλά, αλλά οφθαλμοφανές μόνο ένα… Πλησιάζουν δημοτικές εκλογές!

Ημερομηνία:

Προεκλογικοί οι λόγοι του κακού χαμού που δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την πεζοδρόμηση στον Γαλατά, σύμφωνα με τον επικεφαλή της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος” Γιάννη Σαρρή.

Αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

Την εβδομάδα που πέρασε συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Κυδωνίας. Είχε προηγηθεί μια διετία μελετών από ειδικούς και διαβουλεύσεων με την τοπική κοινωνία.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε πλήρης συμφωνία με την εξαίρεση ενός τμήματος δρόμου με μήκος περίπου 60μ. στην περιοχή του Γαλατά. Ποια ήταν η διαφωνία; Η μελέτη προέβλεψε μονοδρόμηση και πεζοδρόμια, ενώ το Τοπικό Συμβούλιο και ντόπιοι καταστηματάρχες ήθελαν δρόμο διπλής κατεύθυνσης χωρίς πεζοδρόμια.

Πάνω σε αυτά τα 60μ. ασκήθηκαν όλες οι πολιτικές επιρροές και δόθηκαν μάχες επί μαχών, χωρίς βέβαιη κατάληξη. Με λίγα λόγια είδαμε και ακούσαμε πράματα και θάματα:

  • Είδαμε ένα Τοπικό Συμβούλιο (του Γαλατά) να απαιτεί να μην υπάρχουν πεζοδρόμια!
  • Ακούσαμε καταστηματάρχες του δρόμου να ισχυρίζονται ότι η μονοδρόμηση και τα πεζοδρόμια θα τους δημιουργήσουν επαγγελματικό πρόβλημα!
  • Δεν ακούσαμε τη γνώμη των μελετητών και των ειδικών, γιατί ουδείς από την Δημοτική Αρχή είχε φροντίσει να παρίστανται.
  • Μετά από πολύ-πολύ καιρό είδαμε σύσσωμες τις παρατάξεις Παπαδογιάννη και Αρχοντάκη (αυτό κι αν ήταν θαύμα!) να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα στο πλευρό των καταστηματαρχών και του τοπικού συμβουλίου!
  • Ακούσαμε τις παρατάξεις που είναι φίλα προσκείμενες στο ΚΚΕ και την Ανταρσύα να αντιστρατεύονται τη δημιουργία πεζοδρομίων, γιατί αυτό θέλει το Τοπικό Συμβούλιο! Την επόμενη φορά που κάποιος τους κατηγορήσει ότι κάνουν «πολιτική πεζοδρομίου», ας το ξανασκεφτεί.
  • Ακούσαμε τον δήμαρχο να «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» αποσύροντας άγαρμπα το θέμα, μετά από μια απαράδεκτη διαδικαστική ντρίπλα του Αρχοντάκη.
  • Είδαμε τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ανταρσύα να αποχωρούν διαμαρτυρόμενοι μαζί με τις συντηρητικές παρατάξεις και τους εν λόγω καταστηματάρχες του Γαλατά!
  • Διαβάσαμε (αλίμονο) την επόμενη μέρα στον τοπικό Τύπο πρωτοσέλιδο περί «διάλυσης του Δήμου».

Τα συμπεράσματα πολλά, αλλά οφθαλμοφανές μόνο ένα:

Πλησιάζουν δημοτικές εκλογές! Και όσο πλησιάζουν οι εκλογές τα 60 μέτρα δρόμου θα μοιάζουν λίγα για να λυθεί το οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά θα συγκροτούν μια απλόχωρη θεατρική σκηνή!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...