21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Συνήγορο του Δημάρχου” χαρακτηρίζει ο Γρ. Αρχοντάκης τον Γ. Σαρρή για τα 60μ. δρόμο στον Γαλατά και τον κατηγορεί για “μπούλινγκ”

Ημερομηνία:

Με αιχμηρό τρόπο απαντά ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της επόμενης ημέρας” Γρηγόρης Αρχοντάκης στην ανακοίνωση της παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος” Γ. Σαρρή για την ένταση που υπήρξε στο δημοτικό συμβούλιο για την πεζοδρόμηση στον Γαλατά.

Στην απάντησή του ο Γρ. Αρχοντάκης χαρακτηρίζει “μόνιμο συνήγορο του δημάρχου” τον Γ. Σαρρή ενώ τον κατηγορεί ότι προσπαθεί να ασκήσει “μπούλινγκ” στους δημοτικούς συμβούλους.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Ο  κύριος Σαρρής, μόνιμος πλέον ¨συνήγορος ¨ του Δημάρχου καταγγέλλει την αποχώρηση της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων από την τελευταία συνεδρίαση ,μετά από την πραξικοπηματική στάση του Δημάρχου να αποσύρει θέμα για το οποίο πιθανόν να επικρατούσε στην ψηφοφορία διαφορετική άποψη από αυτήν της εισήγησης .Χαρακτήρισε μάλιστα την πλειοψηφούσα άποψη ως ¨ θεατρική σκηνή¨ προσβάλλοντας Δημοτικούς Συμβούλους, προκειμένου να ¨καλύψει¨ την απαράδεκτη ,πρωτόγνωρη και αντιδημοκρατική στάση του Δημάρχου .

Το θέμα αφορούσε μια κυκλοφοριακή μελέτη στον Γαλατά που για ένα τμήμα της η κοινότητα είχε μια άλλη άποψη και μια ομόφωνη απόφαση . Ο πρόεδρος της κοινότητας κύριος Κατσιφαράκης ανέπτυξε στην συνεδρίαση τις αντιρρήσεις του Γαλατά τεκμηριωμένα και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις . Το συμβούλιο της κοινότητας είναι ένα θεσμικά εκλεγμένο όργανο και κατά την άποψη μου το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του τις αιτιάσεις του ποσό μάλλον όταν πρόκειται για απόφαση ομόφωνη . Η πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων μετα από διεξοδική συζήτηση 3 ωρών αποδέχθηκε τις απόψεις του Γαλατά .

Η πρόταση μου προς τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτό ακριβώς , να σεβαστούμε δηλαδή την απόφαση του Γαλατά όπως αυτή εκφράστηκε από το δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο που τον εκπροσωπεί .Η πρόταση μου αυτή χαρακτηρίζεται ως ¨απαράδεκτη¨ από τον κύριο Σαρρή φανερώνοντας τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες .

Ο ¨ Συνήγορος ¨ του Δημάρχου με την παρέμβαση του προσπαθεί να ασκήσει ¨μπουλινγκ¨ στους Δημοτικούς Συμβούλους παρερμηνεύοντας συμπεριφορές προκειμένου να μην θιχτεί αυτός που υπερασπίζεται , ακόμα και όταν αυτός λειτουργεί αυταρχικά και αντιδημοκρατικά .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...