10.4 C
Chania
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026

Γ. Σαρρής: Δεν κάλεσαν την Μαρία Βλαζάκη στα εγκαίνια του νέου μουσείου για να εμφανιστεί ο Μητσοτάκης ως ο μοναδικός “μεσσίας” της πόλης

Ημερομηνία:

Με αντεγκλήσεις το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων μεταξύ άλλων και για τα εγκαίνια του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτων – Πρώτα ο Άνθρωπος” ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι εσκεμμένα δεν καλέσθηκε η Μαρία – Ανδρεαδάκη Βλαζάκη στην έναρξη λειτουργίας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων για να μετατραπεί το άνοιγμα σε κυβερνητική φιέστα όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως “μεσίας”.

Ειπε πιο συγκεκριμένα οτι η Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη “ειναι εκείνη η οποία εδώ και 25 χρόνια βρήκε το οικόπεδο, το πάλεψε για να μη γίνει γήπεδο και έδωσε τα πάντα για το μουσείο αυτό”. Όμως, όπως είπε:

“Δεν προσκλήθηκε στα εγκαίνια κι αυτή η παράλειψη δεν ήταν τυχαία. Έγινε για να εμφανιστεί ο ένας και μοναδικός μεσσίας που έχει η πόλη, η οικογένεια Μητσοτάκη”

Ο κ. Σαρρής συνέχισε με αναφορά στα πολλά δημοσιεύματα των ημερών για την αμφιλεγόμενη προέλευση της συλλογής Μητσοτάκη για την οποία υπάρχει ειδικός χώρος στο μουσείο.

Από την πλευρά του ο κ. Μανώλης Φραγκάκης, προσπαθώντας να υποβαθμίσει όσα ειπώθηκαν είπε ότι δεν υπήρχε σκοπιμότητα για την μη πρόσκληση της Μαρίας Ανδρεαδάκης – Βλαζάκης αλλά ότι επρόκειτο για “υπηρεσιακή αβλεψία”

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγαλειώδης η Μεγάλη Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26

Με 32 ομάδες, 27 άρματα και 10.000+ καρναβαλιστές ολοκληρώθηκε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2026. Η μεγαλειώδης παρέλαση της Κυριακής της Τυρινής επιβεβαίωσε τη δυναμική του θεσμού.

Χανιά: Αντιπολεμικό προσκλητήριο για τη Γάζα και την παρουσία του USS Gerald Ford στη Σούδα

Σε τροχιά κινητοποιήσεων εισέρχονται τα Χανιά, με αφορμή τις...

Οι 200 της Καισαριανής ως φάρος και οδηγός για το σήμερα

Του Ειρηναίου Μαράκη Η ιστορική μνήμη και η οργάνωση των...

Αντίστροφη μέτρηση για το χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν η αναχώρηση του Gerald Ford από τη Σούδα

Βαρόμετρο για το πότε χρονικά μπορεί να ξεκινήσει η αμερικανική...