15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Η δεύτερη… “Novartis”

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

«Θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε όποιον επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την κρίση για να αισχροκερδίσει», είπε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο του κόμματος στο Ηράκλειο.

Είπε ακόμα: «Οι πολίτες έχουν επιβαρυνθεί αλλά αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί».

Επίσης: «Αν δεν υπάρξει ευρωπα’ι’κή λύση η κυβέρνηση θα εκπονήσει σχέδιο στήριξης για την τιμή του ηλεκτρικού».

Καταφανώς ο Κυριάκος δε…..βιάζεται ν’ αντιμετωπίσει νομοθετικά την εξόφθαλμη τεκτονικών διαστάσεων  αισχροκέρδεια των πέντε (5) παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος.

Γιατί άραγε; Μήπως από την ραγιάδικη συμπεριφορά της κυβέρνησής του προς τους ολιγάρχες (έχομε κι εμείς τέτοιους) που έχουν απομυζήσει από τον κοσμάκι 2 δισεκ.;

Ή μήπως  η κυβέρνηση του δεν επιθυμεί «συλλήβδην και αθρόα»  να επιστραφούν, με τους προσεχείς λογαριασμούς,  τα χρήματα από τις εξωφρενικές, εξοργιστικές, τις τερατώδεις και ανεξέλεγκτες  χρεώσεις;

Ας σταματήσει, λοιπόν, να βατταλαλεί επιδιδόμενος σε κομπαστικούς αυτοδιαφημισμούς εξαπατώντας τους Έλληνες. Επειγόντως (χθες) ρύθμιση νομοθετική και όχι κρατική επιδότηση της αισχροκέρδειας. Ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη βάση του και όχι να σπαταλά δημόσιους πόρους για να χρηματοδοτεί και να παρατείνει το όργιο της αισχροκέρδειας που σαν σκάνδαλο που είναι, συγκρίνετε με αυτό της Novartis.

Οι πέντε πάροχοι μέσα απ’ αυτούς τους λογαριασμούς και υπό τον μανδύα της ρήτρας αναπροσαρμογής   που συμπεριλαμβάνει και την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια (αυτό δεν το λένε) αισχροκερδούν σε τέτοιο βαθμό – στο 300% φτάνουν οι αυξήσεις στους λογαριασμούς – που το ηλεκτρικό ρεύμα από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει….είδος πολυτελείας.

Να διαψεύσει, λοιπόν, ο κ. πρωθυπουργός – τάχιστα και ανελλιπώς –  όσους ισχυρίζονται ότι η κυβέρνησή του  ευνοεί και συνεργάζεται με τους τοπικούς ολιγάρχες. Με το αζημίωτο βέβαια.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...