19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Γ. Σαρρής: Δεν κάλεσαν την Μαρία Βλαζάκη στα εγκαίνια του νέου μουσείου για να εμφανιστεί ο Μητσοτάκης ως ο μοναδικός “μεσσίας” της πόλης

Ημερομηνία:

Με αντεγκλήσεις το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων μεταξύ άλλων και για τα εγκαίνια του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτων – Πρώτα ο Άνθρωπος” ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι εσκεμμένα δεν καλέσθηκε η Μαρία – Ανδρεαδάκη Βλαζάκη στην έναρξη λειτουργίας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων για να μετατραπεί το άνοιγμα σε κυβερνητική φιέστα όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως “μεσίας”.

Ειπε πιο συγκεκριμένα οτι η Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη “ειναι εκείνη η οποία εδώ και 25 χρόνια βρήκε το οικόπεδο, το πάλεψε για να μη γίνει γήπεδο και έδωσε τα πάντα για το μουσείο αυτό”. Όμως, όπως είπε:

“Δεν προσκλήθηκε στα εγκαίνια κι αυτή η παράλειψη δεν ήταν τυχαία. Έγινε για να εμφανιστεί ο ένας και μοναδικός μεσσίας που έχει η πόλη, η οικογένεια Μητσοτάκη”

Ο κ. Σαρρής συνέχισε με αναφορά στα πολλά δημοσιεύματα των ημερών για την αμφιλεγόμενη προέλευση της συλλογής Μητσοτάκη για την οποία υπάρχει ειδικός χώρος στο μουσείο.

Από την πλευρά του ο κ. Μανώλης Φραγκάκης, προσπαθώντας να υποβαθμίσει όσα ειπώθηκαν είπε ότι δεν υπήρχε σκοπιμότητα για την μη πρόσκληση της Μαρίας Ανδρεαδάκης – Βλαζάκης αλλά ότι επρόκειτο για “υπηρεσιακή αβλεψία”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ