19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναβολή για λόγους υγείας ζητά ο Μιχαλολιάκος – «Ακούω φωνές, έχω ψευδαισθήσεις»

Ημερομηνία:

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε την αναβολή της δευτεροβάθμιας δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, δια του δικηγόρου Δημήτρη Παπαδέλλη.

Ο πρώην αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν παρίσταται στη δίκη και όπως ενημέρωσε την έδρα ο συνήγορος υπεράσπισής του, Δημήτρης Παπαδέλλης, ο εντολέας του απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με κορωνοϊό επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Ο κ. Μιχαλολιάκος κλητεύτηκε στο χρονικό διάστημα που βρισκόταν στη ΜΕΘ με απώλεια συνείδησης. Είχε ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις, σας έχω ένα πλήρη ντοσιέ με όλα τα έγγραφα. Δεν έχει λάβει γνώση της πρωτόδικης απόφασης και δεν ξέρει καν για τι δικάζεται. Είναι δυνατόν;», τόνισε ο κ. Παπαδέλλης.

«Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο έγκλειστος των φυλακών Δομοκού και πρώην ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, όταν η πρόεδρος εκφώνησε το όνομά του.

Συνολικά, από τους 56 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο, ένας έχει πεθάνει και ένας παραιτήθηκε της έφεσης. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων που θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό είναι 54, με τους 50 να δικάζονται ξανά για εγκληματική οργάνωση.

Μόλις 16 έδωσαν το «παρών» στη δικαστική αίθουσα. Πέντε κατηγορούμενοι δεν είχαν δικηγόρο και κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν από το δικαστήριο να τους διορίσει.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τον κατάλογο των μαρτύρων, που φτάνουν τους 146.

Πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...