17.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Δεν έσπασε κάποια καραντίνα ο Βαρουφάκης, ζει στην Αίγινα – Τι λέει σε ανακοίνωσή το ΜέΡΑ 25

Ημερομηνία:

Με τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, έδωσε τη δική του απάντηση σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να «σπάει» την καραντίνα και να πηγαίνει στην Αίγινα.

Oι πληροφορίες ήθελαν τον κ. Βαρουφάκη να μεταβαίνει στην Αίγινα όπου διατηρεί σπίτι, παρά τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ για την αντιμετώπιση της διασποράς του κοροναϊού.

Μάλιστα φέρεται να αρνήθηκε έλεγχο του Λιμενικού.

Όπως διευκρίνισε ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης, δεν μετέβη στην Αίγινα, αλλά μένει εκεί και ταξίδεψε στην Αθήνα για να λάβει μέρος σε συνεδρίαση της Βουλής την Πέμπτη 9 Απριλίου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Mega είπε ότι έχει δύο σπίτια και μέχρι την κρίση του κορωνοϊού ζούσε το μισό διάστημα στην Αίγινα και το μισό στην Αθήνα. Όμως στις 10 Μαρτίου όπου έγινε το περιστατικό δεν υπήρχε η απαγόρευση.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι:

Από 10 Μαρτίου μέχρι προχθές δεν έχω ξεμυτίσει από το σπίτι και μάλιστα, το ξέρετε, το ΜέΡΑ 25 στηρίζει τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της για περιορισμό των μετακινήσεων. Τόσο πολύ μάλιστα ώστε να έχουμε ζητήσει τρεις φορές η Βουλή να λειτουργεί κανονικά αλλά με τηλεδιάσκεψη.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25:

Διακοπές στην Αίγινα;

Το Μέρα25 από την πρώτη στιγμή στήριξε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών.

Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν την ένταση του φαινομένου στη χώρα μας, την κανονική μεν αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης δε λειτουργία της Βουλής – αίτημα που, ως τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποδεχθεί.

Ως εκ τούτου, η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.

Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30.

Τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα» είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού.

Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας του της 9ης Απριλίου στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 ελπίζει ότι, τουλάχιστον μετά το Πάσχα, και εφόσον τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν, η Βουλή, επιτέλους, να λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ