16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Δεν εκλέχθηκαν ευρωβουλευτές Κούνεβα, Ρέλλας, Ρος Ντέιλι και εκλέχθηκαν Κόκκαλης, Κουντούρα, Γεωργούλης

Ημερομηνία:

Σε κάθε ψηφοδέλτιο υπάρχουν προσωπικότητες σημαντικές που δεν εκλέχθηκαν και αντ’ αυτών εκλέχθηκαν πιο προβεβλημμένα στελέχη ή άνθρωποι που απλά είναι δημοφιλείς λόγω επαγγέλματος ή ιδιότητας. Εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παρακάτω παραθέτουμε τρεις προσωπικότητες που δεν κατάφεραν να εκλεγούν:

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα στις ευρωεκλογές του 2014 είχε εκλεγεί τρίτη σε αριθμό ψήφων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με 159.742 ψήφους επιβραβεύοντας στο πρόσωπό της μια εκπρόσωπο της εργατικής τάξης που δέχθηκε βάναυση επίθεση επειδή διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτή τη φορά έλαβε μόλις 60.146 και δεν εκλέγεται.

Ο σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας αυτοπροσδιορίζεται ως ανάπηρος ακτιβιστής. Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Κυμπουρόπουλος από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκης ο κ. Ρέλλας μίλησε πολλές φορές για τα δικαιώματα των αναπήρων. Δεν εκλέχθηκε ευρωβουλευτής, τη στιγμή που ο κ. Κυμπουρόπουλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκε πρώτος ευρωβουλευτής.

Ο Ρος Ντέιλι, άνθρωπος του πολιτισμού, της Αριστεράς και της Οικολογίας, Ιρλανδός στην καταγωγή, Κρητικός στην ψυχή, έχει επηρεάσει πληθώρα μουσικών στην Κρήτη και ο “Λαβύρινθός” του στο Χουδέτσι αποτελεί ένα χώρο δημιουργίας. Δεν εκλέχθηκε ευρωβουλευτής λαμβάνοντας 31.938 ψήφους.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ