12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Δεν πάει πιο… κάτω

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έξαλλη κατάσταση από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis, είπε -προφανώς αναφερόμενος στον Κώστα Βαξεβάνη και. την Γιάννα Παπαδάκου- πως «αυτό δε λέγεται δημοσιογραφία λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία, αλλά ευλευθεροδολοφονία … Με αυτό τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά».

Καταφανώς ο Έλληνας πρωθυπουργός έμπλεος απο αλαζονίας, αμετροεπής και εγωκεντρικός ξεφεύγοντας των ορίων του πολιτικού πολιτισμού και της ευπρέπειας και αναζητώντας δρόμο διαφυγής απο τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, δεν αναγνωρίζει το τεκμήριο της αθωότητας για τους δυο διωκόμενους δημοσιογράφους, τους οποίους δικάζει και καταδικάζει μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο ως συνεργάτες, και συνένοχους σε εγκληματική οργάνωση.

Πρωτάκουστα και πρωτοφανή γεγονότα στον πάλαι ποτέ ναό της Δημοκρατίας με τα καρτούν – βουλευτές του να τον χειροκροτούν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχοντας χάσει τον αυτοέλεγχό του, με την παραπάνω δήλωσή του δικαιώνει απόλυτα όσους τον ταύτισαν και τον χαρακτήρισαν ως Λουδοβίκο και παράλληλα αποκαλεί ως συμμορίτες όσους δημοσιογράφους αποκάλυψαν τις παράνομες δραστηριότητες της Novartis στην Ευρώπη για τις οποίες η φαρμακευτική, με εξωδικαστικό συμβιβασμό, κατέβαλλε αποζημιώσεις εκατομμυρίων.

Δεν πάει πιο κάτω! Η ανερμάτιστη, επικίνδυνη και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα “θηριώδη” σκάνδαλα, με τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, σηματοδοτούν την ραγδαία πτώση της στα Τάρταρα.

Αυτή η πτώση του “πολιτικού κεφάλαιου” Κυριάκος Μητσοτάκης τον καθιστούν πλέον ανέγκυρο και αναξιόπιστο.

Στην πτώση του αυτή θα συμπαρασύρει και τους παραδοσιακούς Νεοδημοκράτες;

Άραγε θα δικαιωθεί ο Τσίπρας που είχε πει ότι δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο αλλά θα “σαπίσει πάνω στο δέντρο;”

Την κατρακύλα του Κυριάκου προβλέπει η Ντόρα που μιλά για πρόωρες εκλογές;

Μοιάζει να λέει “ας προλάβουμε να σώσουμε ό,τι σώζεται”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...