14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δεν υπάρχουν ελληνική κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις. Υπάρχει μόνο η Πρεσβεία!

Ημερομηνία:

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι επιθυμίες της Ουάσινγκτον είναι νόμος.

Από δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας που αναφέρονται σε άρθρο σημερινής καθημερινής εφημερίδας πληροφορηθήκαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση, ενεργώντας σε αντίθεση με προηγούμενες διαβεβαιώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και με την επανειλημμένως διαπιστωμένη σε όλες τις δημοσκοπήσεις βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αποφάσισε να αποστείλει και άλλα όπλα στην Ουκρανία.

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι επιθυμίες της Ουάσινγκτον είναι νόμος, έστω και αν έτσι βλάπτει ζωτικά εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, θέτει σε κίνδυνο τη χώρα και βεβαίως καταστρέφει ότι έχει απομείνει (αν έχει απομείνει) από τις στρατηγικής σημασίας για τον ελληνισμό (εδώ και … 1.000 χρόνια!) σχέσεις με τη Ρωσία.

Και ταυτόχρονα συμβάλλει, έστω και με τις πολύ μικρές ελληνικές δυνάμεις, σε μια πολιτική του ΝΑΤΟ που αντιπροσωπεύει, με τις πυρηνικές και οικολογικές της συνέπειες, για λόγους που έχουμε επανειλημμένα εξηγήσει, τη σοβαρότερη απειλή επιβίωσης για το ανθρώπινο είδος στην ιστορία του!  Χώρια που μας οδηγεί σε παγκόσμια και ελληνική φτώχεια και πείνα!

Αντί η Ελλάδα να ακτινοβολήσει παγκοσμίως, όπως έκανε με τον Ανδρέα και την Πρωτοβουλία των Έξι, με τον Μακάριο και τους Αδέσμευτους, με τον Θεοδωράκη και την πρότασή του για Ουδετερότητα, γίνεται θλιβερός κολαούζος σε μια πορεία καταστροφής της ανθρωπότητας.

Όπως μάθαμε από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, η Ελλάδα θα στείλει στην Ουκρανία κρίσιμης σημασίας συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, συστήματα παράκτιας άμυνας, άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα. Φαίνεται ότι μας περισσεύουν και ότι κάναμε λάθος όταν, τσακίζοντας οικονομικά τον ελληνικό λαό, τα προμηθευτήκαμε για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή.

Ενδεχομένως, τα όπλα θα απομακρυνθούν από τα νησιά ώστε να ικανοποιηθεί «από το παράθυρο» και η τουρκική απαίτηση για αποστρατιωτικοποίηση.

Σημειωτέον, ότι τα μεγάλα φιλοκυβερνητικά και φιλοαμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης – δηλαδή το 90% τουλάχιστον των μεγάλων ΜΜΕ – δεν θεώρησαν σκόπιμο να εντάξουν στις ειδήσεις τους αυτή την είδηση το πρωί της Τρίτης μέχρι να βγάλει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. Έτσι αντιλαμβάνεται και η κυβέρνηση και οι εκδότες, διευθυντές και δημοσιογράφοι της την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Είναι ικανοί κάποια ώρα να μας μπλέξουν σε κανονικό πόλεμο και να το μάθουμε από ξένα μέσα. Σύμφωνα άλλωστε με καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, η συμμετοχή της Ελλάδας στην υπόθεση ενίσχυσης της Ουκρανίας δεν περιορίζεται μόνο σε όσα ήδη είναι γνωστά.

Σημειωτέον ότι η αποκάλυψη αυτή έρχεται δύο ημέρες μετά την δημοσιοποίηση με δύο ημέρες καθυστέρησης (!) της παραβίασης του ελληνικού εναέριου χώρου κοντά στην Αλεξανδρούπολη! Η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε στην Τουρκία με δύο μέρες καθυστέρηση και καθυστέρησε και τη δημοσιοποίηση για να μη χαλάσει η προπαγανδιστική «θριαμβολογία» για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Βλέπουμε δηλαδή ξανά ότι υπάρχει η πολύ επικίνδυνη τάση αντί η «επικοινωνία» να μπαίνει στην υπηρεσία της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής (που άλλωστε δεν υφίσταται, είναι μόνο το άθροισμα των εξυπηρετήσεων στις ΗΠΑ), να μπαίνει η εξωτερική και αμυντική πολιτική στην υπηρεσία της «επικοινωνίας», δηλαδή των προπαγανδιστικών και εκλογικών αναγκών της κυβέρνησης.

Μόνο που αυτές οι καταστάσεις, όταν έχεις την Τουρκία γείτονα και σε μια τόσο ρευστή και εύφλεκτη διεθνή κατάσταση, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι κυβερνητικές πηγές δεν μας έχουν παράσχει καν καμία ικανοποιητική ερμηνεία των λόγων που οδήγησαν τον Ερντογάν σε τόσο απότομη και έντονη κλιμάκωση με προσωπική επίθεση κατά του Μητσοτάκη, παραβίαση στην Αλεξανδρούπολη και αποστολή μεγάλου αριθμού σκαφών με πρόσφυγες.

"google ad"

Δεν μπορούμε να απαντήσουμε με σιγουριά στο ερώτημα, στο μέτρο ιδίως που δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συζήτησε και τι συμφώνησε ο κ. Μητσοτάκης με τον Ερντογάν προ εβδομάδων στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα τότε ο τουρκικός τύπος να εμφανίζει περίπου ως λυμένες όλες τις διαφορές Ελλάδας και Τουρκίας! Δεν ξέρουμε άλλωστε ποιο είναι το επίπεδο αμοιβαίας κατανόησης του τι λέει ο ένας προς τον άλλο των κ.κ. Ερντογάν και Μητσοτάκη.

Η τουρκική αεροπορία φρόντισε εμπράκτως να δείξει ότι η δήθεν αυξημένη «εθνική ισχύς», ως αποτέλεσμα της εύνοιας των Προστατών, ήταν τρίχες.

Δυστυχώς, ο «θρίαμβος» του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ κινδυνεύει να αποδειχθεί το σημείο εκμηδένισης της Ελλάδας, όπως θα επιχειρήσουμε να δείξουμε σε επόμενο άρθρο μας.

Τα όσα συμβαίνουν και στην εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας ξεπερνάνε τη δυνατότητα του υπογράφοντος, αλλά και οποιουδήποτε σχολιαστή φοβόμαστε, να τα περιγράψει και να τα ερμηνεύσει εγκαίρως, τόσο γρήγορα συμβαίνουν και τόσο πρωτοφανή είναι.

Δεν θα μείνουν χωρίς σοβαρότατες και τραγικές, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες για τον προδομένο ελληνικό λαό.

kosmodromio.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...