14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δερμιτζάκης: «Η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία»

Ημερομηνία:

«Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν , ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία», επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Επειδή τα μέτρα που θα είχαν κάποια επίπτωση για την κάμψη της πανδημίας δεν πάρθηκαν την σωστή στιγμή αλλά λίγο αργά, η καραντίνα είναι 3 εβδομάδες και καθώς θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων στα κρούσματα στις 2 εβδομάδες, το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων, εξήγησε ο καθηγητής προσθέτοντας πως θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε επέκταση στο  lockdown.

Αναλυτικότερα, όπως εξήγησε, καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά  τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αυτοί οι αριθμοί.

“Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση.’ είπε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οποιαδήποτε μορφή πορείας, συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα, πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι εγκληματική, τόνισε, τόνισε επαναλαμβάνοντας όπως είπε χαρακτηριστικά την θέση του καθηγητή Εξαδάκτυλου ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης  στον ΣΚΑΙ, με αφορμή την πορεία για το Πολυτεχνείο που ετοιμάζει η ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Όπως πρόσθεσε, εκτιμά πως σε επίπεδο πολιτείας, μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να τιμωρηθεί με τεράστιο πρόστιμο και έχει πολύ περισσότερες ποινικές ευθύνες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...