15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τάδε έφη Αισχροχοΐδης

Ημερομηνία:

Του Μανώλη Καπετανάκη *

Όταν κάποιος μελλοντικός παρατηρητής σταχυολογεί ιστορικές  φράσεις αντλημένες από το εμετικό πάνθεον σημαδιακών δηλώσεων, οι οποίες ξεστομίστηκαν από φανερούς και μασκαρεμένους παράγοντες του συστήματος, οπωσδήποτε θα σταθεί σε ορισμένες ιδιαίτερες. Όπως «στρατηγέ ιδού ο στρατός σας», «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο», «Καραμανλής ή τανκς», «δεν θα επιτρέψομεν την πάλην των τάξεων», «δεν υπάρχει πια ο μπαμπούλας της δεξιάς», «στην επανάσταση μας δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι», κλπ.

Ανάμεσα λοιπόν στον οχετό αυτό θα ξεχωρίσει πιθανόν και την τοποθέτηση του σερίφη του FBI  «Η αστυνομία είναι, στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας».

Βέβαια κάποιος κακόπιστος μπορεί να τη τροποποιήσει με διαφορετικές παραλλαγές.

Όπως «Η (δήθεν) προστασία από την πανδημία είναι το ΕΣΥ και η αστυνομία». Εφόσον η κυβέρνηση διέγνωσε το ευάλωτο του φοβητσιάρη κορωνοϊού κυρίαρχα στα κατασταλτικά (για τον λαό) μέτρα.

Ή «Η προστασία του ΕΣΥ από την πανδημία είναι η αστυνομία».  Καθότι οι εντατικολόγοι μετατρέπονται άκοντες σε τροχονόμους των ασθενών προς τη ζωή και τον θάνατο. Επιλέγοντας και αποσυμφορώντας με ναζιστικά κριτήρια τις ελαχιστότατες υπαρκτές αναλογικά με πληθυσμό και έκτακτες ανάγκες ΜΕΘ (με πρωτιά τη Θεσσαλονίκη)  και όχι τις φαντασιακά αυξημένες στην εκφορά των πρωθυπουργικών διακηρύξεων.

Άλλη τώρα εκδοχή με πιο ριζοσπαστικό πρόσημο είναι «Η προστασία της (καπιταλιστικής) πανδημίας  δεν είναι το ΕΣΥ, αλλά η αστυνομία».

Και η παραχάραξη συνεχίζει ως εξής:  «Η αστυνομία και το ΕΣΥ δεν είναι η προστασία από την πανδημία». Με παρεμφερή την «Η αστυνομία είναι προστασία από την  πανδημία, όσο και το ΕΣΥ».

Διαφορετικό αποκαλυπτικό λογοπαίγνιο στη εξοργιστική ρήση του σαλτιμπάγκου κομματικά και ταξικά αμετακίνητου  υπουργού είναι επίσης το «Η πανδημία της αστυνομίας είναι η προστασία του (κεφαλαιοκρατικού) ΕΣΥ (με την έννοια της αντωνυμίας).

Χαμογέλασαν ξανά τα ανά τον πλανήτη χρηματιστήρια μετά το άκουσμα της ελπιδοφόρας   είδησης για την παραγωγή αποτελεσματικού(;) εμβολίου από την Pfizer. Όχι πως τα είχαν βάψει μαύρα δηλαδή και κατρακυλούσαν οι δείκτες από τη συμφορά της ανθρωπότητας. Απλά πενθούσαν την ανάσχεση της κερδοσκοπίας τους. Τουναντίον εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του όρμησαν σαν τα αγριότερα αρπακτικά στο λαβωμένο ιδεολογικοπολιτικά και οργανωτικά κορμί εργατιάς και λαών για να κατακρεουργήσουν ότι καταφέρουν περισσότερο.

Ειδικά στη χώρα μας οι κυβερνώντες και ένοχοι της ολοκληρωτικής παράδοσης της κοινωνίας στο έλεος του CoVid-19 θριαμβεύουν σε αυτό τον τομέα. Αντί διορισμούς ιατρονοσηλευτικού  προσωπικού, προσλαμβάνουν πυροβολητές για μεγαλοϊδεατισμούς. Μετατρέπουν τη δαπάνη μαζικών προληπτικών διαγνωστικών ελέγχων και δημιουργίας ΜΕΘ σε αγορές πολεμικών σύνεργων. Τα συγκοινωνιακά μέσα καταντούν υγειονομικές βόμβες, ακριβώς όπως και οι 27μελείς μαθητικές αίθουσες και τα αδιατάρακτης λειτουργίας  εργοστάσια. Μάλιστα με αναισχυντία οι «έγκριτοι» επιστήμονες τους ισχυρίζονται πως επιπλέον καθηγητές στα σχολεία θα αύξαναν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού! Στην αντάρα του, όπως διατείνονται, ιδιότυπου πόλεμου που διεξάγεται με την αρρώστια, «συγχέουν» τον αντίπαλο και τσακίζουν εργατικά δικαιώματα  και λαϊκές ελευθερίες.

Η επόμενη μέρα της πανδημίας πέρα από τον μακάβριο απολογισμό των θυμάτων θα έχει δημιουργήσει ένα ακόμη πιο αφόρητο πλαίσιο διαβίωσης για τα πλατιά εργατολαϊκά στρώματα. Θα γείρει η ακόμη πιο χαμηλά η πλάστιγγα στη μεριά του άδικου.

Όμως  η ανθρωπότητα έδωσε πολλές εξοντωτικές μάχες με τις διάφορες κατά καιρούς πανούκλες και νίκησε. Μένει η εργατική τάξη να δώσει την τελευταία, κορυφαία και λυτρωτική της ενάντια στην πιο οδυνηρή και θανατηφόρα. Με γιατρικά μπολσεβίκικα και μαοϊκά δοκιμασμένα. Μονάχα  όμως που χρειάζονται της γης οι καταφρονεμένοι να θυμηθούν, εκσυγχρονίσουν και βελτιώσουν τη συνταγή της χειραφέτησης.

Προς το παρόν η προστασία μας από την πανδημία με το χρεωκοπημένο πλέον ΕΣΥ και την «προστασία» κεφάλαιου, ιμπεριαλιστών, κυβέρνησης και αστυνομίας  είναι η διεκδίκηση και πάλη. Προϊόν, φάρμακο δηλαδή που εδώ και καιρό επεξεργάζεται από ξεχωριστές πολυεθνικές στημένες στους δρόμους των εξεγερμένων σε ΗΠΑ, Χιλή, Λίβανο, Γαλλία, Ινδία και παντού όπου υφίσταται ανισότητα και καταπίεση.

"google ad"

* μέλος Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...