17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Δε θέλουμε ελεημοσύνη, λύσεις θέλουμε!”: Έντονη κριτική στον Γιώργο Σταθάκη στον προσωπικό του λογαριασμό

Ημερομηνία:

Αντιδράσεις έχουν αρχίσει να εκφράζονται και στα Χανιά από πολίτες που διαπιστώνουν ότι τα μέτρα που είχαν προαναγγελθεί για ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και για την επανεκκίνηση της οικονομίας σίγα – σιγά αναβάλλονται ή αποσύρονται ολότελα για να αντικατασταθούν από μέτρα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως αυτό που προαναγγέλθηκε και στον προσωπικό λογαριασμό του βουλευτή Χανίων και Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη σχετικά με την επέκταση λειτουργίας Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Όπως σημειώσε ο Υπουργός θα επεκταθεί έως τον Ιούνιο του 2015 η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που είχαν λήξει ή επρόκειτο να λήξουν κατά το επόμενο διάστημα.

Η απόφαση αφορά 67 δομές σε 12 περιοχές της χώρας, που απασχολούν 294 άτομα (νέοι άνεργοι έως 30 ετών) και εξυπηρετούν 7.200 πολίτες. Συνολικά, σήμερα λειτουργούν 225 δομές που απασχολούν 982 άνεργους και προσφέρουν υπηρεσίες σε 24.400 πολίτες.

«Οι δομές καταπολέμησης φτώχειας παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στα μέτρα που θα ληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση στο πλαίσιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Η στήριξη, η ενδυνάμωση και η επέκτασή τους, με όρους διαφάνειας και δημοκρατικού ελέγχου, αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης.

Οι δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους και περιλαμβάνουν κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, δομές παροχής συσσιτίων, δημοτικούς λαχανόκηπους, τράπεζες χρόνου, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και άλλες αντίστοιχες διαδικασίες. Φορείς υλοποίησης είναι συμπράξεις μεταξύ Δήμων και φορέων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, τα έργα έχουν τοπικό χαρακτήρα και έχουν στόχο την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Οι αντιδράσεις όμως των πολιτών δεν ήταν οι αναμενόμενες:

Η “Basiliki Nena” διερωτήθηκε: “Και η χρηματοδότηση αυτών που λήγει μετά τον Ιούνιο;” ενώ η Κατερίνα Νομικού αφού θεωρεί τις προθέσεις καλές και το μέτρο σωστό ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, αφού αμφιβάλλει ότι η Ε.Ε. θα επιτρέψει την εφαρμογή ακόμα και αυτών των βασικών μέτρων:

“Να κάνετε δημοψήφισμα και να αφήσετε τον ελληνικό λαό να αναλάβει τις ευθυνες του.. Μέσα ή εξω απο το ευρώ;.. Αν ψηφίσουν εντος ευρώ να μην παραπονιούνται ομως στο μέλλον αν οι τραπεζες ή η εφορία τους παρει τα σπιτια. Και αυτο δεν θα ειναι ευθυνη της κυβερνησης αλλα αποκλειστικα του ίδιου του ελληνικού λαου..”

Ο χρήστος “Manolis Giomakis” σημειώνει ότι: “Πότε δεν ήταν λύση της φτώχειας οι ελεημοσύνες, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η ελεημοσύνη εφαρμόζετε και από επαγγελματίες μεσάζοντες..”

Ο χρήστης “Γιώργος Δανάς” αφού σημειώνει ότι δεν είναι οικονομολόγος και δεν έχει ειδικές γνώσεις σημειώνει ότι “το μέλλον ενός μεγάλου κομματιού του ελληνικού λαού, παραμένωντας στο ευρώ, ήταν και είναι μαύρο.. Παρά την καλή διάθεση της κυβέρνησης, φαίνεται πώς ο ρόλος του ελληνικού λαού (και όχι μόνο) “στα σαλόνια του ευρώ” θα είναι αυτός του υπηρέτη του αφέντη, του μαύρου στις φυτείες του αμερικάνικου νότου. Και είναι αυτό το κομμάτι του λαού πού όχι μόνο σας ψήφισε, αλλά και πού ακούμπησε τις ελπίδες του για ανθρώπινη ζωή στην κυβέρνηση. Νομίζω πως είναι καιρός σιγά-σιγά να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός σοβαρά ως προς το τι μπορείτε να πετύχετε και τι όχι, χωρίς “στρογγυλέματα” και “βαφτίσεις” (της τρόικας σε θεσμούς π.χ.) . Είναι καιρός νομίζω να ενημερωθεί ΠΟΛΥ σοβαρά ο κόσμος για το πόσο μαύρο είναι το μέλλον του με το ευρώ, και πόσο μαύρο θα είναι με την δραχμή. Μετά ίσως χρειαστεί και να αποφασίσει ο ίδιος για αυτό το μέλλον του. Άλλωστε για να χρησιμοποιήσω και την πρόσφατη ρήση του Ζ.Κ. Γιούνγκερ, “δεν ήταν οι Γερμανοί ή οι Ολλανδοί που ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 40 χρόνια τώρα, οι Έλληνες ήταν”, οι Έλληνες λοιπόν που δημιουργήσαμε το παρόν που ζούμε, τουλάχιστον ας αποφασίσουμε ΕΜΕΙΣ ποιό θα είναι το μέλλον μας και όχι οι ευρωπαίοι”φίλοι” μας. Σας εύχομαι καλή δύναμη !!”

H “Irini Levidi” είναι πιο καυστική: “Δυστυχώς, είναι γνωστό ιστορικά και πάμπολλες φορές επιβεβαιωμένο: χειρότερος εχθρός της αριστεράς είναι οι πρώην αριστεροί…Μα σε τόσο σύντομα διάστημα συγκυβέρνησης, γίναμε κιόλας πρώην;”

Ενώ η “Eleni Balomenaki” το θέτει ξεκάθαρα: “ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ….ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ”

H “Κυβέλη Ζαχαρίου” είναι εκνευρισμένη και ειρωνικά διαπιστώνει: “Μαζί σας.Μέχρι να σταματήσει η φτώχεια εντελώς, όλα τα παραπάνω είναι μια χαρά.Πάω αμέσως στον Δήμαρχο Ψυχικού να προτείνω δημοτικούς λαχανόκηπους, η ιδέα με ενθουσιάζει.Συν μαρούλια στους κήπους των πλούσιων λαμόγιων κλπ. με πότισμα από το νερό τους υποχρεωτικώς. Μήπως κανείς από σας μένει εδώ κοντά και ενδιαφέρεται για πρωτότυπες κευνσιανές δρασεις παρόμοιου τύπου; Προτείνω τη συμβολή ιδιωτικών κεφαλαίων από τα γύρω καταστήματα ή ακόμα και χορηγία είδους, όπως ας πούμε ένα σκαλιστήρι, με κίνδυνο να χαρακτηριστώ νεοφιλελεύθερη. Επίσης πολύ καλή η τράπεζα χρόνου, και ψυχολογικά βοηθάει, με αρνητικό επιτόκιο,αν γίνεται, και χρονοδιακόπτη που να πηγαίνει προς τα πίσω. Τέλος, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, μήπως είναι δυνατή η δωρεάν διανομή ελιξήριου νεότητας,ώστε να παραταθεί χρονικά η φορολόγηση του ίδιου προσώπου, αφού αυτόματα θα γυρίσει πίσω σε δημιουργικότερες ηλικίες…”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...