29.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

Δηλώσεις Καρούντζου για το θέμα του ταμειακού ελλείμματος στο Δήμο Γαύδου

Ημερομηνία:

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για το θέμα του ταμειακού ελλείμματος στο Δήμο Γαύδου ανέφερε:

«Ο Δήμαρχος της Γαύδου κ. Στρατής Λαμπάκης  με είχε ενημερώσει πριν από 25 ημέρες ότι υπήρχε ένα χρηματικό έλλειμμα το οποίο είχε αφαιρεθεί το 2011 από τον Δήμο μέσω του συστήματος e-banking, της τάξεως των 25.000 ευρώ. Διέταξα άμεσα να γίνει έλεγχος και ζήτησα από την Οικονομική Επιθεώρηση του υπουργείου Οικονομικών να ορισθεί Οικονομικός Επιθεωρητής. Είχαμε συμφωνήσει να πραγματοποιήσουμε μια σύσκεψη στα Χανιά για το συγκεκριμένο θέμα. Η σύσκεψη αυτή έγινε εχθές και ήταν παρόντες όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Γαύδου. Μέσα από την προτροπή που είχα κάνει στο Δήμαρχο να διερευνήσει τα προηγούμενα έτη, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ένα έλλειμμα της τάξεως των 530.000 περίπου ευρώ από το 2008 μέχρι σήμερα. Για αυτά τα ζητήματα ήδη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η πολιτική του ηγεσία. Έχει επίσης ενημερωθεί το υπουργείο Οικονομικών και θα επισπευσθεί η διαδικασία ελέγχου από τον Οικονομικό Επιθεωρητή προκειμένου να έχουμε μια καθαρότερη εικόνα».

Ερ. Υπάρχουν κάποιες υποψίες για την δημιουργία αυτής της μαύρης τρύπας;

Απ. «Όλα αυτά θα μας τα πει καλύτερα ο έλεγχος. Αυτό που δήλωσε ο Δήμαρχος είναι ότι  το έλλειμμα που παρουσιάζεται έχει γίνει μέσα από την διαδικασία του e-banking δηλ μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό του Δήμου σε προσωπικό λογαριασμό. Την απουσία των χρημάτων την ανακάλυψε ο ίδιος ο Δήμαρχος, απ΄ ότι μας ενημέρωσε, και τα στοιχεία που έχει προσκομίσει και που ζήτησε από την αρμόδια τράπεζα που συνεργάζεται με τον Δήμο εμφανίζουν αυτό το γεγονός. Στη συνέχεια ο έλεγχος θα καταδείξει».

Ο κ. Καρούντζος επεσήμανε την ευαισθησία που υπάρχει σε ότι αφορά το νησί της Γαύδου και ανέφερε χαρακτηριστικά: « Όλες οι κυβερνήσεις , οι προηγούμενοι Γενικοί Γραμματείς και εγώ προσωπικά είχαμε, έχουμε και θα έχουμε  μια ευαισθησία για το ακριτικό μας νησί. Είναι θέμα εθνικής σημασίας, εθνικής εμβέλειας, θέμα ανάπτυξης μιας περιοχής που ορισμένοι θέλουν να την εντάσσουν πάντα στις γκρίζες ζώνες. Αυτό μας γεμίζει με μια πικρία. Δεν έχει να κάνει όμως με τους ανθρώπους, με την αγωνία τους για την ανάπτυξη του νησιού, που θα είμαστε πάντα συμπαραστάτες. Βεβαίως υπάρχουν και φαινόμενα τα οποία αμαυρώνουν αυτήν την εικόνα. Για αυτό υπάρχει και πόνος και οργή και στεναχώρια».

Ερ. Με το δεδομένο ότι στον Δήμο εργαζόταν ένας μόνον άνθρωπος ο οποίος είχε την πλήρη διαχείριση της Κοινότητας και του νυν Δήμου, τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Απ. «Δεν θα εισέλθω  σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων. Αυτά θα τα ανακαλύψουν και θα τα δουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και οι Εισαγγελικές Αρχές στις οποίες θα απευθυνθεί ο Δήμαρχος Γαύδου. Σήμερα εξάλλου καταθέτει μηνυτήρια αναφορά. Γίνεται λοιπόν σήμερα αυτή η διαδικασία και από κει και πέρα υπάρχει σειρά ενεργειών οι οποίες θα ακολουθηθούν βάσει του νόμου».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Εγκαινιάζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης της Barbara Knight

Η Αίθουσα Τέχνης Match More σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης...

Ζάκυνθος: Το νησί καιγόταν αλλά αυτόι συνέχιζαν το γλέντι στο πανηγύρι

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο στα social media...

«SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη

ΗΕλλάδα με 621 θανάτους το 2023 από τροχαία κατατάσσεται στην 26η θέση ανάμεσα...