20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Δηλώσεις Ν. Παπαντωνάκη και Α. Μαρινάκη σε περιοδεία στη λαϊκή αγορά του Κουμ Καπί

Ημερομηνία:

Στη λαϊκή αγορά του Κουμ-Καπί περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ το Σάββατο 22 Μάρτη με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη Λαίκή Συσπείρωση και τον Νίκο Παπαντωνάκη,στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Χανίων με την Λαϊκή Συσπείρωση

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι  οι πωλητές στη συζήτηση που έγινε, από πρώτο χέρι ζούνε εδώ και χρόνια την τραγική κατάσταση του εργαζόμενου, του μικροσυνταξιούχου της λαϊκής οικογένειας. Ο πωλητής των λαϊκών αγορών παρακολουθεί σήμερα τη δραματική μείωση του τζίρου του, την κατακόρυφη πτώση του εισοδήματός του, τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες της οικογένειάς του.

Ο Νίκος Παπαντωνάκης επεσήμανε οτι η κατάσταση που ζουν τα λαϊκά νοικοκυριά είναι  αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των μονοπωλίων και των ντόπιων κυβερνήσεων. Οδυνηρές, δε, είναι οι συνέπειες τόσο για τους ίδιους τους πωλητές λαϊκών αγορών, όσο και για την οικογένειά τους από την κατάργηση του αφορολόγητου, και την αύξηση των ορίων ηλικίας, για τη συνταξιοδότησή τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε οτι «η επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου να ελέγξει τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και τους τζίρους που πραγματοποιούνται μέσα από τις λαϊκές αγορές, εκφράστηκε έντονα μέσα από νομοθετικές αλλαγές και ρυθμίσεις που δρομολόγησε και προσπαθεί να ολοκληρώσει η σημερινή κυβέρνηση.

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αφαιρέθηκαν από τον πωλητή λαϊκών αγορών κεκτημένα δεκαετιών, ενώ επιχειρείται η παραπέρα υποβάθμιση και απαξίωση του θεσμού των λαϊκών αγορών.»

Στο πλευρό των πωλητών των λαϊκών αγορών στάθηκε και ο Αλέκος Μαρινάκης ο οποίος ανέφερε οτι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν καταθέσει αναφορά -επιστολή των Ομοσπονδιών Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου   προς το Υπουργείο Οικονομικών,που αφορά τον ενιαίο φόρο από την καλλιέργεια ως και τη διάθεση των προϊόντων στις λαϊκές αγορές από τους παραγωγούς.

Εξέφρασε την αντίθεσή του στο νέο φορολογικό σύστημα, που επιβάλλει 13% φορολογία στο χωράφι, 27% προκαταβολή φόρου και 26% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Ανέφερε οτι το κόστος παραγωγής είναι ιδιαίτερα υψηλό και ανέδειξε την θέση του ΚΚΕ για κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα.

Όπως δηλωσε ο ίδιος: «Οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών είναι αγρότες που καλλιεργούν και διαθέτουν τα προϊόντα τους στο χωράφι, χονδρικώς ή πλανοδίως και στις λαϊκές αγορές. Αυτό αποτελεί μία ενιαία δραστηριότητα. Το Υπουργείο όμως αντιμετωπίζει ως ξεχωριστή δραστηριότητα τη διάθεση ιδιοπαραγόμενων προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές, ενώ την πώληση στα κιόσκια, σε πόστα στο χωράφι, χονδρικώς ή πλανοδίως, τη θεωρεί συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Οι αγρότες – πωλητές πρέπει να απαιτήσουν να θεωρείται μία δραστηριότητα, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, να  απαλλαγεί  ποσό από τον Φόρο Εισοδήματος για την εργασία της οικογένειας στο χωράφι και να σταματήσουν τα υπέρογκα πρόστιμα.»

Τέλος τόσο ο Νίκος Παπαντωνάκης όσο και ο Αλέκος Μαρινάκης κάλεσαν τους παραγωγούς-πωλητές της λαϊκής αγοράς να ενισχύσουν το ΚΚΕ τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στην Περιφέρεια-Δήμο με στήριξη των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς το ΚΚΕ έχει πρωτοστατήσει με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα των φτωχών – μικρομεσαίων αγροτών, κόντρα στην Κοινή Αγροτική Πολιτική που τους έχει τσακίσει, στηρίζει τα αιτήματά τους μέσα και έξω απο την βουλή, στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια .

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...