21.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Δηλώσεις πολιτικών για το θάνατο του Λυκούργου Καλλέργη

Ημερομηνία:

Ο Πρωθυπουργός για το θάνατο του Λυκούργου Καλλέργη

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Λυκούργου Καλλέργη:

Ο Λυκούργος Καλλέργης υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα του πνεύματος και της Τέχνης.

Τίμησε με την πολύχρονη παρουσία του το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η προσφορά του στον πολιτισμό ήταν σημαντική. Όπως και η συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες και την πολιτική ζωή του τόπου.

Η ζωή του, η πορεία του στο θέατρο, η παρουσία του στη Βουλή, μετά την Μεταπολίτευση, χαρακτηρίστηκαν από την συνέπειά του στις ιδέες του, το ήθος και την σεμνότητά του.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για το θάνατο του Λυκούργου Καλλέργη

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο τελευταίος των μεγάλων του ελληνικού θεάτρου, ο Λυκούργους Καλλέργης, ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων της πατρίδας μας, μια ξεχωριστή προσωπικότητα της αριστεράς, ένας ακριβός μας σύντροφος. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για το θάνατο του Λυκούργου Καλλέργη

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Λυκούργος Καλλέργης με τη συνεπή του πορεία στην τέχνη και την πολιτική δίδαξε ήθος. Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, υπηρέτησε το λειτούργημα του ηθοποιού έχοντας σπουδαίο έργο και σημαντικές παραστάσεις. Αλλά και στην πολιτική υπερασπίστηκε τις ιδέες του με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και τη γόνιμη ιδεολογική αντιπαράθεση.
Η απώλεια του μας γεμίζει με βαθιά θλίψη. Η ελληνική κοινωνία και το θέατρο θα είναι πλέον φτωχότερα.
Εκφράζω τα ειλικρινή  μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Λυκούργου Καλλέργη εκφράζει στην οικογένειά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος Κρητικός, ένας σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, αλλά και μια ξεχωριστή προσωπικότητα της Αριστεράς. Ο Λυκούργος Καλλέργης δίδαξε ήθος και ευπρέπεια, ενώ άφησε σπουδαία παρακαταθήκη ως πνευματικός άνθρωπος αλλά και στην διάρκεια της λαμπρής καριέρας του ως ηθοποιός» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Κρήτης.  Και προσθέτει: «Παράλληλα η οικογένεια του Λυκούργου Καλλέργη συμμετείχε ενεργά στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες και ήταν γιος του πρωτοπόρου σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη, πρωτεργάτη της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η Κρήτη θα τον θυμάται για πάντα».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, με αφορμή το θάνατο του Λυκούργου Καλλέργη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

« Η Ελλάδα και η Κρήτη, ως γενέτειρά του, αποχαιρετούν αύριο τον Λυκούργο Καλλέργη, μία κορυφαία προσωπικότητα του πνεύματος, του πολιτισμού και της πολιτικής ζωής της χώρας μας. Ο Λυκούργος Καλλέργης καταξιώθηκε στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας για την πολυδιάστατη  προσφορά του στα πολιτιστικά και θεατρικά δρώμενα, την πλούσια  και διά βίου συνδικαλιστική του δράση, ως γιος του μεγάλου κοινωνικού αγωνιστή Σταύρου Καλλέργη, αλλά και την ενεργό και ουσιαστική παρουσία του στην πολιτική σκηνή.

Υπήρξε ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης, ένας πολιτικός και άνθρωπος, που ξεχώρισε για την ευρύτητα του πνεύματός του, το ήθος του και την ιδεολογική του συνέπεια. Ένας κοινωνικός αγωνιστής και πραγματικός διανοούμενος, ο θάνατος του οποίου σφραγίζει μια ολόκληρη εποχή.».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ