17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δημοσκόπηση Opinion Poll: 16,5 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ – Στο 1% το Ποτάμι

Ημερομηνία:

Δεκαέξι μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τη ΝΔ δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Οι πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντά ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα.

Η ίδια έρευνα δείχνει επίσης ισχυρό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα πρωθυπουργού και πολύ χαμηλά ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,7%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5% και φαίνεται πως αυτά τα τρία κόμματα έχουν εξασφαλίσει την άνετη είσοδό τους στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Αντίθετα, οριακά εμφανίζονται η Ενωση Κεντρώων με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, ενώ ποσοστό 2% καταγράφουν οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑΕ και η Ανταρσύα. Το Ποτάμι στο 1%.

Ελεύθερος Τύπος

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...