26.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Διάλογο και για τις ραδιοφωνικές άδειες ανοίγει ο Σπίρτζης

Ημερομηνία:

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ καλεί σε συναντήσεις τις Ενώσεις Ραδιοφώνου και ειδοποιεί μάλιστα τους ιδιοκτήτες τοπικών ραδιοφώνων να μην πέσουν θύματα παραπληροφόρησης και εκμετάλλευσης από επιτήδειουςAdtech Ad

Για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, την αδειοδότηση και λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας αρχίζει άμεσα διάλογος με όλες τις ενώσεις ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

AdTech AdΟ διάλογος θα πραγματοποιηθεί με διαδοχικές  συναντήσεις με όλες  τις ενώσεις ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει με την Ένωση ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ) τις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ μάλιστα καλεί τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών όλης της χώρας να προστατευτούν από επιτήδειους, οι οποίοι τους προσεγγίζουν ενόψει της διαδικασίας αλλαγής του θεσμικού πλαισίου της ραδιοφωνίας, εξυπηρετώντας σενάρια παραπληροφόρησης για ιδιοτελείς σκοπούς.

“Η ειδοποίηση αυτή κρίνεται αναγκαία, καθώς πληροφορούμαστε από πολλές πλευρές ότι έχουν αναλάβει δράση επιτήδειοι, οι οποίοι προσεγγίζουν ιδιοκτήτες νομαρχιακών ραδιοφωνικών σταθμών, παραπληροφορώντας τους ότι το Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ προσανατολίζεται στην έκδοση περιφερειακών αδειών ραδιοφωνικών σταθμών, προκειμένου με αυτή τη μέθοδο να τους εγκλωβίσουν και να αποσπάσουν συμβόλαια για σχετικές μελέτες.

Επισημαίνουμε λοιπόν με επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτές οι πληροφορίες  δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την αλήθεια και  τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ.

Ενημερώνουμε όλους τους εμπλεκόμενους και τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών ότι καμία ενέργεια δεν πρόκειται να γίνει ερήμην τους και αιφνιδιαστικά”, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

“Οι τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης, από τα  συναρμόδια Υπουργεία  Επικρατείας, ΥΠΟΜΕΔΙ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνιών  θα διαμορφωθούν αφού  προηγηθεί διεξοδικός διάλογος και πλήρης τεχνική τεκμηρίωση, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, με στόχο να επιτευχθούν οι καλύτερες λύσεις, με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών.”

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει και στη ρύθμιση των ραδιοφωνικών αδειών στην ίδια λογική με τις τηλεοπτικές, πάνω σε τρεις άξονες: τις τεχνολογικές δυνατότητες, την οικονομική βιωσιμότητα και την προστασία των εργαζομένων, είχε προαναγγείλει σε συνέντευξη του λίγες ώρες πριν την ψήφιση της τροπολογίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Ο κ.Σπίρτζης εν τω μεταξύ σήμερα σε συνέντευξη του στο Κόκκινο ανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα καλέσει την ΕΙΙΡΑ να καταθέσει τις προτάσεις της, τονίζοντας πως πριν ολοκληρωθεί ο χάρτης των συχνοτήτων θα δοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους για να εκφράσουν τη θέση τους.

Όσον αφορά στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σε εφαρμογή της τροπολογίας που ψήφισε την περασμένη Πέμπτη η Βουλή, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ανέφερε ότι ο ίδιος και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα φροντίσουν ώστε η διαδικασία να ξεκινήσει το συντομότερο.

news247.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη θεωρείται απειλή για τις προεδρικές εκλογές – «Πρόβλημα του σήμερα, όχι του μέλλοντος»

Του Χρήστου Καλουντζόγλου Η απειλή που προέρχεται από προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι...