25.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

– «ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝΕ»…!

Μόλις είχα κατέβει από το αυτοκίνητό μου, χθες το πρωί, με πλησίασε ενώ κατευθυνόμουν στα γραφεία μας, ένας Χανιώτης επιχειρηματίας – σοβαρότατος και γνωστός- μου έδειξε τον ουρανό (γύρω στις 9 το πρωί ήταν) και με ρώτησε, αν είχα ξαναδεί τέτοιους σχηματισμούς, από παράξενα σύννεφα. Ο ένας ήταν πιτσιλωτός και ο άλλος σαν συνεχόμενες κλεψύδρες. Από τη Βάση ή από αεροπλανοφόρο απογειώνονται τα αεροπλάνα, διερωτήθηκε.

Εγώ ούτε μίλησα, ούτε λάλησα. Έμεινα άναυδος και αναλογίστηκα ‘στις εποχές που ζούμε, πώς να μην τρελαθούμε’!…. Κι όταν τρελαθούμε; Άστα…

– ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΛΗΡΩΝΟΜΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙ, μου ‘πε ένα πουλάκι, είναι ο δράστης της κλοπής όπλου από συνάδελφό του, που στη συνέχεια πούλησε σε πολίτη. Μη χειρότερα.

– ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ είδατε εσείς; Λίστες επί λιστών παλιές και νέες στοιβάζονται στα συρτάρια των νέων κυβερνητών. Φυλάξτε τις, να ‘ναι καλά, οι λήσταρχοι…

– ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και με νόμο που οι ίδιοι προώθησαν απηλλάγησαν. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τίποτα! Ή κάνω λάθος;

Γιατί με άλλο νόμο, δεν ακύρωσε, τον χαριστικό στους καταχραστές;

Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο, για την κυβέρνηση, της «πρώτης φοράς αριστεράς».

– ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ TV ΑΔΕΙΕΣ, τι παίζεται;

Ένα συγκυριακό παιχνίδι, εξαναγκασμού υπερψήφισης, του ασφαλιστικού.

Το δίλλημα στο οποίο θα κληθούν ν’ απαντήσουν οι βουλευτές του κυβερνητικού μπλοκ είναι, αν θα ευθυγραμμισθούν με τους καναλάρχες και τη διαπλοκή, που θέλουν να πέσει η κυβέρνηση, ή θα την στηρίξουν.

Έτσι υπολογίζουν στην κυβέρνηση, να περάσουν τον κάβο, να έλθει η αξιολόγηση και «γαία πυρή μιχθείτε»

Τι λένε όμως οι κοινωνικές ομάδες του λαού που έχουν ξεσηκωθεί;

Τι μέλλει γενέσθαι; Ίδωμεν!

– ΡΙΧΤΕΡ ΥΠΟΘΕΣΗ. Όλα αυτά να ‘ναι τυχαία. Ποιος συντόνισε τα νήματα. Λέγεται ότι η ανάμειξη της Γερμανικής πρεσβείας είναι γεγονός.

Υπονομευτής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραλίες: “Κύμα” καταγγελιών και στην Κρήτη για τις αυθαιρεσίες

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες πολιτών, μέσω της νέας εφαρμογής MyCoast,...

Το εγκαταλειμμένο Μνημείο Τιμής για την Μάχη της Κρήτης

Σήμερα, 83 χρόνια μετά από τη Μάχη της Κρήτης,...