19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Διαδηλωτές πέταξαν αυγά στην “πράσινη” Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κατηγορώντας την για πολεμοκαπηλεία

Ημερομηνία:

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock δέχθηκε επίθεση από εξαγριωμένους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας στο Βούπερταλ. Κανένα αυγό δεν χτύπησε την πολιτικό του κόμματος των Πρασίνων αφού με επίδοξους ελιγμούς τα απέφυγε.

Σε πολλές προεκλογικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν επανειλημμένες έντονες διαμαρτυρίες από  ανθρώπους που διαδηλώνουν ενάντια στις παραδόσεις όπλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Ουκρανία.

Είχαν ήδη γίνει τέτοιες διαδηλώσεις στην Κολωνία το Σάββατο, όπου αστυνομικοί είχαν χωρίσει εκατοντάδες αντιδιαδηλωτές από την εκδήλωση των Πρασίνων στο Heumarkt της Κολωνίας, στην οποία είχε εμφανιστεί και η ομοσπονδιακή υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock.

Σε άλλη ημερομηνία προεκλογικής εκστρατείας των Πρασίνων στη Laurentiusplatz στο Βούπερταλ, και πάλι πετάχτηκαν αυγά ενάντια στην Υπουργό Εξωτερικών.

Τα αυγά πέταξαν ένας ή περισσότεροι διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές είχαν προηγουμένως φωνάξει «Πράσινοι στο μέτωπο» και “πολεμοκάπηλοι” και προσπάθησαν να διαταράξουν την εκδήλωση.

Μετά το περιστατικό, αξιωματικοί ασφαλείας στάθηκαν δίπλα στο Baerbock με μια διαφανή προστατευτική ασπίδα, αλλά δεν χρειαζόταν πλέον.

Η πολιτικός των Πρασίνων σχολίασε το περιστατικό ενώ ήταν ακόμη στη σκηνή, λέγοντας ότι βασιζόταν περισσότερο «στη δύναμη των λέξεων» παρά στο να πετάει αυγά.

Η ίδια συνέχισε την ομιλία της, και απευθυνόμενη στον άγνωστο άνδρα που την έβαλε στο… μάτι, του είπε: «Μπορείς να πετάξεις όσα αυγά θέλεις». «Δεν τρομάζω», πρόσθεσε και κατηγόρησε τον άνδρα για τον αμφιλεγόμενο δρόμο που ακολουθεί σε ότι αφορά το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, η αστυνομία του Βούπερταλ έχει στην διάθεσή της τα στοιχεία του νεαρού άνδρα και σε βάρος του έχει κατατεθεί μήνυση για «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης» αν και το αυγό ποτέ δεν βρήκε τον στόχο του

Οι δημοσκοπήσεις βλέπουν επί του παρόντος τους Πράσινους στο περίπου 17 τοις εκατό.

φωτογραφία: depositphotos.com

Spiegel

Bild

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...