20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Χανιά: Συλλαλητήριο για την ελληνοαμερικανική συμφωνία την Πέμπτη στην Πλατεία Αγοράς

Ημερομηνία:

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7μ.μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων  και τα εργατικά σωματεία των Χανίων καλούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο το λαό σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος! Στόχος της είναι να έχει επικυρωθεί μέχρι  τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν, στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη Συμφωνία που τον  Οκτώβρη του 2021, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, υπέγραψε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Α. Μπλίνκεν. Προβλέπει την  επέκταση της λεγόμενης εταιρικής αμυντικής σχέσης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το συμφέρον και την ασφάλεια  του ελληνικού λαού, που ήδη καλείται να πληρώσει ακριβά λογαριασμό της εμπλοκής.  Η κατάπτυστη αυτή συμφωνία σηματοδοτεί την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

Είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, η οποία προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζεται στην πράξη με τη χρησιμοποίηση των ΝΑΤΟϊκών υποδομών  στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των ενόπλων δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!

Ειδικά για την Σούδα, προβλέπεται η επέκταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων , επιτρέποντας τη στάθμευση, διεκπεραίωση και υποστήριξη ακόμα περισσότερων μονάδων και μέσων τους. Ο Χανιώτικος λαός βλέπει με ανησυχία όλο και πιο συχνά αεροπλανοφόρα και στρατιωτικές μονάδες του ΝΑΤΟ , να έχουν μετατρέψει τα Χανιά σε μόνιμο σημείο στάθμευσης. Η παρουσία τους κάθε άλλο παρά προστασία σημαίνει για την χώρα μας, αντίθετα βάζει τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους. Ο λαός μας βλέπει Ρώσους αξιωματούχους να δηλώνουν σε όλους τους τόνους, ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ που φιλοξενούν βάσεις αποτελούν στόχο, ενώ η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει εικονικές προσβολές της βάσης της Σούδας.

Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί νταήδες, έχουν αποθρασυνθεί από την ατιμωρησία στην πόλη μας, καθώς μπορούν να «κάνουν τουρισμό» και να προπηλακίζουν, να δημιουργούν  μια σειρά επεισόδια , να επιτίθενται σε γυναίκες, όπως πρόσφατα σε 14χρονη μαθήτρια χωρίς να έχουν καμία επίπτωση. Δεν θα ανεχτούμε οι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί να συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι στον τόπο μας, ούτε η πόλη μας να μετατραπεί σε νέα «Τρούμπα».

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά!

Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας! Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας σε πλατιά και μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού ενάντια στην επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας:

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις!

Απαντάμε αποφασιστικά, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο τη μέρα της ψήφισης στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!

"google ad"

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ στις 12:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

στα πλαίσια του Αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΕΕΔΥΕ.

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Σύλλογος Γυναικών Ν.Χανίων

Σύλλογος Εστίας Π.Κ

Σωματείου Επισιτισμού

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών

Σωματείο Οικοδόμων

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ν. Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...