15.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Διαμαρτυρία Ελλήνων που διώκονται λόγω ΑΜΚΑ

Ημερομηνία:

Αξιότιμοι κύριε πρωθυπουργέ, κύριοι πρόεδροι των κομμάτων, πρόεδρε και αντιπρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων,

Σας δηλώνουμε ότι την Πέμπτη 24-10-2013 θα προσέλθουμε στη Βουλή προκειμένου να βροντοφωνάξουμε στεντορεία τη φωνή με πολύ πόνο και αγανάκτηση και να ζητήσουμε το δίκιο μας για τον απάνθρωπο, άδικο, σκληρό και αντισυνταγματικό διωγμό που μας επιβάλλουν βάναυσα δημόσιοι εκτελεστές υπουργείων (όχι δημόσιοι υπάλληλοι) εδώ και πολύ καιρό, με μανία και συγκεκριμένα από το Μάιο 2013 με μεγαλύτερη ένταση, στερώντας μας οριστικά τα βασικά ανθρώπινα αγαθά για την επιβίωση του ανθρώπου που είναι μισθός, σύνταξη, περίθαλψη και εργασία, αγαθά για τα οποία όλοι εμείς στρατιωτικοί και πολίτες συνταξιούχοι έχουμε θεμελιώσει δικαίωμα, με τα παρακάτω: συνταξιοδοτικές πράξεις για τον καθένα που έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια υπουργεία, το σύνταγμα της Ελλάδας, την ΕΣΔΑ, το εργατικό δίκαιο, πλήθος Π.Δ. και νόμων και μεταγενέστερων του 2008, ιδίως όπως Π.Δ. 3865/21-7-2010 (ΦΕΚ  Α’ 120) με το οποίο το δημόσιο διατάσσεται να εξασφαλίζει το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας και να καταβάλλει ισόβια σύνταξη αξιοπρεπή σε όλους τους δικαιούχους Έλληνες πολίτες και στρατιωτικούς. Επισημαίνεται ότι σε κανένα από τα παραπάνω δεν αναφέρεται ο ΑΜΚΑ. Αντί να εφαρμοστούν τα  παραπάνω εφαρμόζεται μόνο το Ν. 3655 με το άρθρο – έκτρωμα 153, του οποίου το κείμενο μας οδηγεί κατευθείαν στο ΙΓ’ κεφ. της Αποκαλύψεως του Ιωάννη. Ερευνώντας την Ελληνική νομοθεσία αλλά και την παγκόσμια δεν βρέθηκε πουθενά παρόμοιο κείμενο, το οποίο ως εργαλείο να οδηγεί στο θάνατο μόνο ορθοδόξους χριστιανούς.

Αφουγκραστείτε τις κραυγές πόνου που σας έχουμε επανειλημμένως απευθύνει με επιστολές και δημοσιεύσεις του τύπου, αλλά και προσωπικά και τηλεφωνικά. Λάβετε υπόψη σας α) ότι πολλοί από μας βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση υγείας από καρκίνο, εγκεφαλικά και καρδιολογικά επεισόδια, τύφλωση, σακχαρώδη διαβήτη κ.α β) στρατιωτικά και κρατικά νοσοκομεία, καθώς και όλα τα ιδρύματα υγείας μας απαγορεύουν κάθε παροχή υγείας, ακόμα και ραντεβού είναι αδύνατο  να κλείσουμε χωρίς τον ΑΜΚΑ. Αναφέρουμε χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου προσήλθε Έλληνας πολίτης στην υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας κρατικού νοσοκομείου και τη ρώτησε αν  έχει δικαίωμα εξετάσεων ιατρικών και εργαστηριακών, νοσήλεια, χειρουργείο, αναφέροντάς της όλα τα δικαιολογητικά που προαπαιτούνται πλην ΑΜΚΑ. Η απάντηση ήταν (επί λέξει) «Παρακάλα  το θεό να μην πάθεις τίποτα, διότι έχουμε πάρει εντολή όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ να τους κλείσουμε την πόρτα σε όποια κατάσταση υγείας και αν βρίσκονται» γ) τις μοναδικές  ανθρώπινες φωνές που ακούσαμε από την κυβέρνηση και τη Βουλή i) Α. Παπαστάμου, ειδικός σύμβουλος πρωθυπουργού, σε επικοινωνία που είχε με τον αντιπλοίαρχο (εα) Δανδουλάκη Στυλιανό τον Ιούνιο, ο οποίος του ανέφερε την αδικία στην οποία έχει υποβληθεί με λεπτομέρειες, του απάντησε επι λέξη «δεν πιστεύω αυτά που  μου λες, τόση απανθρωπιά από όργανα του κράτους, για τον ΑΜΚΑ, δεν το πιστεύω! Σα υπόσχομαι ότι με όλη τη δύναμή μου θα προσπαθήσω να δοθεί τέλος σ’ αυτή την απάνθρωπη αδικία» ii) Ι. Παναγιωτόπουλος, γεν. γραμματέας μέσων ενημέρωσης κατόπιν προτροπής του προηγούμενου, κάλεσε στο γραφείο του πέντε από εμάς στις 13-8-2013, του αναφέραμε αναλυτικά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και στο κύριο μέρος της συνάντησής μας, μας διαβεβαίωσε ότι «τα μέτρα αυτά τα πήραμε διότι η Ελλάδα είναι σε κρίσιμη κατάσταση και απέδωσαν, ευτυχώς καρπούς, ανακαλύπτοντας 120.000 που έπαιρναν παρανόμως συντάξεις, ενώ οι δικαιούχοι είχαν αποβιώσει. Έτσι τώρα τα ταμεία του κράτους θα πάρουν ανάσα οικονομική. Σας υπόσχομαι ειλικρινά ότι μαζί με τον Α. Παπαστάμου θα βρούμε τον τρόπο με τον  οποίο εσείς που είσαστε αθώα θύματα του μέτρου, εφόσον είστε εν ζωή, θα έχετε τη σύνταξη, την περίθαλψη και το δικαίωμα στην εργασία που σας έχουν διακοπεί! Σας υπόσχομαι ότι εγώ θα σας ειδοποιήσω μέχρι το τέλος Αυγούστου».

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από τους παραπάνω!

Αξιότιμοι κκ λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω και ενεργήστε με ανθρωπιά και συνταγματικότητα, ώστε να προτείνετε τρόπο επίλυσης της εν λόγω απάνθρωπης αδικίας, για να καταβάλλεται η σύνταξη, η παροχή περίθαλψης και το δικαίωμα στην εργασία. Σε αντίθετη περίπτωση να μας χορηγηθεί βεβαίωση που να αποδεικνύει ότι μας διακόψατε οριστικά μισθό, σύνταξη, περίθαλψη, δικαίωμα εργασίας προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε ώστε να μπορούμε να προμηθευόμαστε από φιλανθρωπικά ιδρύματα τρόφιμα και φάρμακα, αλλά και για την εφορία για να μη ζητούν πλέον από εμάς απόδοση φόρου διαβίωσης, και αποδοχών  που είχαμε λάβει μέχρι το Μάιο του 2013 ή άλλης ημ/νιας ανάλογα από το πότε διακόπηκαν οι παροχές στον καθένα από  εμάς.

Επιτροπή Αγώνος

Δανδουλάκης Στυλιανός
Τσιμπούρης Αναστάσιος
Λαζάκης Ιωάννης
Παστουρμά Μαρία
Μπίτσιου Αγνή 

ΠΡΟΣ: Αξιότιμο Πρωθυπουργό  της Κυβέρνησης κκ Αντώνιο Σαμαρά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
κκ Κάρολο Παπούλια
Πρόεδρο της Βουλής
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΠΟ: Τσιμπούρη Αναστάσιο
Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό
Π. Φάληρο
ΗΜ/ΝΙΑ:23/10/2013

ΘΕΜΑ: Έκδοση βεβαίωσης οριστικής διακοπής σύνταξης, επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ: α. Επιστολή με ημ/νια 12/10/2012, Αρ. Πρωτ. 2385, εξαιρετικά επείγον προς πρωθυπουργό της Ελλάδος
β.Επιστολή με ημ/νια 04/12/2012, Αρ. Πρωτ. 3404, εξαιρετικά επείγον προς πρωθυπουργό της Ελλάδος
γ. Επιστολή  με ημ/νια 11/07/2013, Αρ. Πρωτ. 5386 προς πρωθυπουργό της Ελλάδος
δ)Επιστολή με ημ/νια 23/07/2013, Αρ. Πρωτ. 5740 προς πρωθυπουργό της Ελλάδος
ε) Επιστολή με ημ/νια 05/09/2013, Αρ. Πρωτ. 6742, εξαιρετικά επείγον προς πρωθυπουργό της Ελλάδος

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Στη συνέχεια των επιστολών α,β,γ,δ, και ε, θέλω να διαμαρτυρηθώ γιατί δεν έχω πάρει ακόμα καμία απάντηση στο θέμα της διακοπής της σύνταξής μου. Γι’ αυτό το λόγο προσήλθα προς το γραφείο του Γεν. Διευθυντή του Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους κ. Σπ. Ντάνο στις 10/10/2013, ο οποίος απόρησε πώς ζω, ενώ εκείνος μου έχει κόψει τη σύνταξη!!! Παρ’ όλα αυτά δεν μου παρέχει καμία βεβαίωση διακοπής της σύνταξής μου, βεβαίωση που μου είναι αναγκαία προκειμένου να απευθυνθώ εγώ και οι έμμεσα ασφαλισμένες, η σύζυγός μου, και η κόρη μου σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, συσσίτια, ιατρεία απόρων, αλλά και απαλλαγή από την εφορία και κάθε άλλη νόμιμη χρήση.

Η κατάσταση στην οποία έχω περιέλθει είναι απελπιστική και οδηγούμαι σε ακραίες καταστάσεις! Η θρησκευτική μου συνείδηση και το προσωπικό μου ήθος δε μου επιτρέπουν την αυτοκτονία, το Σύνταγμα όμως μου επιβάλει να πράξω κατά συνείδηση!

Απαιτώ την άμεση επίλυση του προβλήματός μου!

Διατελώ μετά τιμής
Τσιμπούρης Αναστάσιος

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ