15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Διανομή προϊόντων στο Ρέθυμνο από το δίκτυο «χωρίς μεσάζοντες» για τους πρόσφυγες

Ημερομηνία:

Το δράμα των προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται χωρίς να αφήνει αδιάφορους τους πολίτες και τα μέλη του Δικτύου Αλληλεγγύης Ρεθύμνου.

Για το λόγο αυτό, την Κυριακή, στην 11η συνεχή διοργάνωση διανομής προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες», οι πολίτες καλούνται να ενισχύσουν τους πρόσφυγες με δωρεές τους.

Στη διανομή που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέμα Συνατσάκη στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς, θα δοθεί προτεραιότητα σε ποιοτικά, τοπικά αλλά και βιολογικά προϊόντα που διατίθενται απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, ενώ παραγγελίες πραγματοποιούνται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή είτε μέσω internet στη διεύθυνση www.dareth.gr είτε τηλεφωνικά στο 6987172643 καθημερινά 10:00-14:00 και 19:00-21:00.

Τρόφιμα, όπως όσπρια κάθε είδους, λαχανικά, λάδι, είδη καθαρισμού και προϊόντα οικιακής παραγωγής, θα πωληθούν από τους ίδιους του παραγωγούς και τα μέλη του δικτύου, χωρίς ενδιάμεσους μεταπωλητές.

Παράλληλα ωστόσο, τα μέλη του Δικτύου Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, καλούν τους πολίτες που θα βρεθούν στο σημείο πώλησης να ενισχύσουν με δωρεές τους πρόσφυγες, επιστρατεύοντας μάλιστα και ένα δραματικό κείμενο του Γιώργου Σεφέρη από τη συλλογή του «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη»:

«Άκουσα σήμερα από έναν πρόσφυγα τούτο: Βγήκαν κυνηγημένοι σ’ ένα Ελληνικό νησί. Μαγαζιά, σπίτια, πόρτες, παράθυρα, έκλεισαν όλα μονομιάς. Αυτός με την γυναίκα του μέσα στο κοπάδι. Το μωρό έξι μέρες να τραφεί· έκλαιγε, χαλνούσε τον κόσμο. Η γυναίκα παρακαλούσε για νερό. Τέλος από ένα σπίτι της αποκρίθηκαν: “Ένα φράγκο το ποτήρι”. Κι ο πατέρας συνεχίζει: “Τί να κάνω, κυρ-Στράτη, έφτυσα μέσα στο στόμα του παιδιού μου για να το ξεδιψάσω…».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ