16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης

Ημερομηνία:

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Κρήτης.

Το Δεκέμβρη λήγει η σύμβαση των 65 επικουρικών εργαζομένων των νοσοκομείων και η απόλυσή τους θα επιδεινώσει τις ήδη δυσλειτουργικές συνθήκες αρκετών τμημάτων και κλινικών που οι εργαζόμενοι εδώ και δύο χρόνια στελεχώνουν. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα σημαίνει και κλείσιμό τους.

Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, το πάγωμα εδώ και χρόνια προσλήψεων μόνιμων εργαζομένων καθιστά απόλυτη ανάγκη την παραμονή τους στο νοσοκομείο. Οι 65 εργαζόμενοι καλύπτουν ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό που κατά εκατοντάδες λείπουν από τα νοσοκομεία μας και είναι ειδικότητες νοσηλευτών, μαιών, μεταφορέων ασθενών, διοικητικών, τεχνολόγων κλπ.

Απαιτούν από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ να προβεί σε όλες τις ενέργειες που οφείλει για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με μόνιμη σταθερή εργασία.

Παράλληλα με τη σημερινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων βάζουν στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων των μονάδων Υγείας της Κρήτης.

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, η πλήρης υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, η αύξηση προσέλευσης των ασθενών δημιουργούν καθημερινά εκρηκτικές καταστάσεις και τις συνέπειές τους βιώνουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς.

Στο ψήφισμά τους αναφέρουν:

«Τόσο από τις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης όσο και από τη δέσμευση υλοποίησης των εφαρμοστικών νόμων του 3ου μνημονίου η κατάσταση στην Υγεία θα χειροτερεύσει. Η υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πλήρης εναρμόνιση της κυβέρνησης με αυτές θα φέρουν και νέες αντιλαϊκές, αντεργατικές ανατροπές στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στα Εργασιακά, στο Φορολογικό. Οι εργαζόμενοι θα συγκρουστούμε με αυτήν τη σκληρή πολιτική που εφαρμόζουν κυβέρνηση και ΕΕ προς όφελος του κεφαλαίου, δεν την αποδεχόμαστε, δεν τη νομιμοποιούμε. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για την ανατροπή της.

Δεν μπορούμε άλλο να βλέπουμε να χαρίζονται κέρδη και φοροαπαλλαγές στους φαρμακοβιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες και να κλείνουν ή να συγχωνεύονται κλινικές από υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση. Να πεθαίνει εργατόκοσμος που θα μπορούσε να ζήσει αν υπήρχε επαρκής στελέχωση σε όλες τις υγειονομικές μονάδες και το ΕΚΑΒ.

Το ζήτημα της Υγείας του λαού, το ζήτημα της δουλειάς μας, της ίδιας μας της ζωής δεν μας επιτρέπει μειωμένες απαιτήσεις.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης διεκδικούμε:

  • Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση εργαζόμενων επικουρικών, συμβάσεων ΕΣΠΑ, κλπ.
  • Καμία απόλυση κανενός εργαζόμενου.
  • Κανένα κλείσιμο, καμία συγχώνευση, καμία συρρίκνωση κλινικών/τμημάτων των νοσοκομείων και των άλλων δομών Υγείας.
  • Άμεση πληρωμή χωρίς περικοπές όλων των δεδουλευμένων, μισθών, εφημεριών, υπερωριών.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση όλων των μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές) από τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους».

Στο πλευρό των εργαζομένων των νοσοκομείων Κρήτης βρίσκονται το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

902.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...