18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Διαπραγμάτευση και παράλληλο πρόγραμμα

Ημερομηνία:

Του Νίκου Τζάρα

Ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν χωρίς να καταλήγουν η Κυβέρνηση προωθούσε το παράλληλο πρόγραμμα οδηγώντας τους ‘Ελληνες στις αγορές και στην ευημερία. Η διαδικασία εφαρμογής (προτσές) του σχεδίου περιλαμβάνει ορισμένα κομβικά σημεία που θα έπρεπε να διδάσκονται στα πανεπιστήμια των πολιτικών κοινωνικών επιστημών και να αποτελέσουν παρακαταθήκη επαναστατικής εμπειρίας για την μετάβαση στο Σοσιαλισμό.

Κόμβοι αυτής της μετάβασης αποτελούν μεταξύ άλλων τα εξής:

Ι. Η μείωση των γεννήσεων, άνευ στειρώσεως κατά 35.000 το χρόνο .

Πρόκειται για τεράστια επιτυχία στην προσπάθεια μείωσης του αριθμού των μελλοντικών ανέργων που θα εγγραφεί σαν μείωση του ποσοστού ανεργίας στο προϋπολογισμό της χώρας αλλά θα αποτελεί και έμμεση ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων για τα επόμενα χρόνια αφού οι αγέννητοι δεν έχουν έξοδα περίθαλψη ς και δεν θα τα επιβαρύνουν με μελλοντικές συντάξεις . Επιπλέον θα μειωθούν κατά πολύ και οι στρατιωτικές δαπάνες.

ΙΙ. Αύξηση των Ελλήνων μεταναστών μεταξύ αυτών και 17.ΟΟΟ γιατρών προς τις χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής 

Οι εξακόσιες και πλέον χιλιάδες των Ελλήνων που μετανάστεψαν θα ενισχύσουν τον τουρισμό εισάγοντας συνάλλαγμα από τις δουλειές τους κατά την διάρκεια των διακοπών τους , όποτε έρχονται, στην Ελλάδα ,.Επιπλέον πέραν των εξόδων που θα πραγματοποιούν θα καταβάλλουν και το 24 ο/ο ΦΠΑ που θα αποτελέσουν έσοδα του κράτους. 

‘ Εσοδα που θα πηγαίνουν σε μετακλητούς και αμετακλήτους των ΣΥΡΙΑΝΕΛ και θα διοχετεύονται στην κατανάλωση με ευεργετικές συνέπειες για την κίνηση και ανάπτυξη της Οικονομίας. Ειδικώτερα για την κατηγορία των γιατρών που μετανάστεψαν οι συνέπειες για την δημόσια υγεία θα είναι ευεργετικές καθώς μη υπαρχόντων ιατρών θα εκλείψουν και τα φακελάκια. (Η συμβολή του Πολάκη στο πρόγραμμα)

ΙV. Κινητικότητα στην αγορά και μίσθωση ακινήτων

Με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας σε ξένους οίκους και συνακόλουθα με την εγκατάσταση διαφόρων στελεχών από τις χώρες προέλευσης θα ανεβεί το ενδιαφέρον για την αγορά και ενοικίαση ακινήτων για να μπορεί να καταβάλλεται απρόσκοπτα ο ΕΝΦΙΑ και οι πάσης φύσεως φόροι δηλαδή σημαντικά έσοδα για νέους διορισμούς .

ΙV.Δρόμοι- Διόδια

Μπροστά στην απαίτηση της καταβολής των διοδίων στους απέραντους και νεοεγκαινιασμένους δρόμους οι ΄Ελληνες θα αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και θα αφοσιωθούν στην παραγωγή (αύξηση παραγωγικότητας και όχι σουλατσαρίσματα)

V. Εβδομάδα εργασίας 15 ωρών το πολύ. 

Το 35 ωρο εργασίας την εβδομάδα ωχριά μπροστά στα μέτρα του παράλληλου προγράμματος. Με τις ελαστικές μορφές εργασίας οι ‘Ελληνες Εργαζόμενοι ζουν και διασκεδάζουν ( είναι γεμάτες οι ταβέρνες και οι καφετέριες όπως δήλωσε ο Αλέξης), δουλεύοντας το πολύ 10-15 ώρες την Εβδομάδα.

"google ad"

Προφανώς δεν φτάσαμε και στην ιδανική κοινωνία υποστηρίζουν οι ρεαλιστές. Χρειάζεται αγώνες και προπαντός νέες διαπραγματεύσεις για να κερδηθεί χώρος και χρόνος .

Δυστυχώς όμως οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν . Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους.

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ. ( κόκκινα δάνεια-πλειστηριασμοί ακινήτων για ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ)

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ