17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το πακέτο μέτρων

Ημερομηνία:

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης

Μητρόπουλος: «Δύσκολο να περάσουν τα μέτρα»

«Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν, είναι ακραία και αντικοινωνικά» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στο Mega ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το πρόγραμμα αυτό είναι δύσκολο να περάσει από τις διάφορες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Εκπροσωπώντας την σοσιαλιστική τάση, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι όταν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα θα γίνει συνεδρίαση προκειμένου να καθοριστεί η στάση που θα κρατήσουν.

«Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή» είπε το βράδυ στο Star.

Λαπαβίτσας: Θα υπάρξουν πολιτικά προβλήματα

Εάν η συμφωνία φέρει νέα υφεσιακά μέτρα, «που θα συνεχίζουν να  επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των ανθρώπων στην Ελλάδα, θα υπάρξουν πολιτικά προβλήματα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

«Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από την αριστερή πτέρυγα είτε όχι, θα δυσκολευτούν πολύ να εγκρίνουν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πώς θα γυρίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και θα το εξηγήσουν αυτό στους πολίτες;» είπε ο κ. Λαπαβίτσας και υπερασπίστηκε την άποψη ότι δεν αντέχει η ελληνική οικονομία μία συμφωνία η οποία θα επιβάλλει νέα μέτρα λιτότητας.

Μιχελογιαννάκης: «Ταφόπλακα οι νέες προτάσεις»

«Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα» και δεν πρόκειται να περάσει από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Channel 9 ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει «μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα» και ότι θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει.

«Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ’ την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς» εκτίμησε ο κ. Μιχελογιαννάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει «όχι» σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία συμφωνία με τα μέτρα που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά. «Γνωρίζω ακόμα και βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο τον πρόεδρο Τσίπρα και δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση που δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία» δήλωσε.

Ζερδελής: Δεν ψηφίζω συμφωνία που πλήττει τους νησιώτες

"google ad"

«Δεν θα ψηφίσω καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά στρώματα στις νησιωτικές περιοχές», δήλωσε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, ο κ. Ζερδελής αναφερόμενος στην επερχόμενη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τόνισε πως τα μέτρα που περιλαμβάνει απέχουν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και επιβαρύνουν οριζόντια όλα τα εισοδήματα. Για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, τόνισε πως είναι ανοικτή η κατάργησή του και ως αντιστάθμισμα έχει προταθεί από την ελληνική πλευρά η φορολογική ελάφρυνση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, χωρίς, ωστόσο, αυτά να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί.

«Περιμένω το τελικό κείμενο της συμφωνίας, το οποίο θα εξετάσω προσεκτικά και αναλόγως θα πράξω. Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε φιλότιμα απέναντι σε ένα σκληρό ευρωπαϊκό μπλοκ, το οποίο ήθελε ακόμα πιο επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό. Αναμφίβολα, εκφράζω τον προβληματισμό μου, όσο και άλλων συναδέλφων βουλευτών, για μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση. Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύω πως έχει υποχωρήσει αρκετά από τις δεσμεύσεις της και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος με σύντομο σχόλιό του στο facebook, έγραψε πως δεν μπορεί η Αριστερά να μην έχει άλλη εναλλακτική.

Κομμουνιστική τάση: «Όχι στο νέο μνημόνιο»

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει και η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τους βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση και «να καταψηφίσουν την επερχόμενη μνημονιακή συμφωνία».

«Όλα τα όργανα του κόμματος από την ΠΓ και την ΚΕ έως την ΟΜ του πιο απομακρυσμένου σημείου της χώρας έχουν χρέος να αποδοκιμάσουν την μνημονιακή συμφωνία και να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφασιστεί τώρα αλλαγή πολιτικής με την υιοθέτηση ενός προγράμματος ρήξης με την τρόικα και την ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία, αλλά και αλλαγή ηγεσίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ