14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΟΕΕ: Η κυβέρνηση τιμωρεί όσους επιβίωσαν μέσα στην κρίση – Η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί

Ημερομηνία:

Την άποψη ότι η πρόταση, που κατέθεσε η κυβέρνηση, εγείρει σοβαρούς κινδύνους για την ελληνική οικονομία εξέφρασε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Το βάρος των μέτρων είναι – για πολλοστή φορά την τελευταία πενταετία – στην πλευρά των αυξήσεων φόρων και εισφορών και όχι στην περιστολή της σπατάλης και των άσκοπων δαπανών», τόνισε ο κ. Κόλλιας.

Κατά τον επικεφαλής του  Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος πρόκειται για πακέτο σκληρής λιτότητας, που πλήττει όλα τα εισοδήματα, μισθωτών, συνταξιούχων και ελευθέρων επαγγελματιών, είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο, και είναι απόρροια της σημαντικής και ανεξήγητης, εκ του αποτελέσματος, καθυστέρησης της κυβέρνησης – πέντε μήνες τώρα – στη διαπραγμάτευση.

Όπως σημειώνει ο κ. Κόλλιας τα νέα μέτρα είναι αμφίβολης εισπραξιμότητας, καθώς έρχονται να επιβληθούν σε φορολογούμενους – φυσικά και νομικά πρόσωπα -, η φοροδοτική ικανότητα των οποίων έχει ήδη εξαντληθεί.

Σύμφωνα με το πρόεδρο του ΟΕΕ τα βάρη καλείται να σηκώσει και πάλι κυρίως ο ιδιωτικός τομέας και οι συνεπείς φορολογούμενοι, ενώ με τις νέες προτάσεις δημιουργούνται ισχυρά αντικίνητρα για επενδύσεις και εμπόδια στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

«Η κυβέρνηση τιμωρεί όσους επιβίωσαν – και μάλιστα με κερδοφορία – μέσα στην κρίση και κινδυνεύει να οδηγήσει πάλι την οικονομία στο φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων», σημείωσε ο κ. Κόλλιας.

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ