17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Διεθνής ημερίδα στο ΜΑΙΧ με θέμα: “Ανισότητες, κινητικότηκα και δικαιοσύνη στις αγροτικές περιοχές”

Ημερομηνία:

Διοργανώνεται στο ΜΑΙΧ διεθνής ημερίδα η οποία στηρίζεται σε Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα (IMAJINE) με τίτλο: “Ανισότητες, κινητικότηκα και δικαιοσύνη στις αγροτικές περιοχές” στοχεύει να συζητηθούν οι βασικές προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αφορούν την γεωργία και τις αγροτικές περιοχές τόσο στην Ελλάδα όσο στην Ευρώπη γενικότερα.

Τα βασικά θέματα που συζητιούνται στην ημερίδα αυτή είναι: κοινωνικές αλλαγές, αναδιάρθρωση της γεωργίας και ποιότητας ζωής, αγρότες, κοινωνικές καινοτομίες και ευημερία, μετανάστες εργάτες γης, κινητικότητα μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών, διαβίωση και διακυβέρνηση στις απομακρυσμένες και γηρασμένες αγροτικές περιοχές, δικαιοσύνη και πολιτική στον αγροτικό χώρο.

Στο πλαίσιο της ημερίδας διοργανώνονται και δύο Στρογγυλά τραπέζια, όπου το πρώτο αφορά τη διατροφική ασφάλεια στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και το δεύτερο ασχολείται με τις νέες μορφές κοινωνικές ανισότητας, τις μορφές κινητικότητας και τα αιτήματα για δικαιοσύνη στις αγροτικές περιοχές.

Στις εργασίες της διεθνούς ημερίδας συμμετέχουν 35 επιστήμονες από 9 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βέλγιο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία) από 30 διαφορετικούς επιστημονικούς ή/και ερευνητικούς φορείς.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...