18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η κατακραυγή για την εκμετάλλευση των αλόγων από τους αμαξάδες στα Χανιά – Χιλιάδες υπογράφουν αίτημα για ανάκληση αδειών και αλλαγή νομοθεσίας

Ημερομηνία:

Περίπου 6.000 άνθρωποι από πολλές διαφορετικές χώρες του κόσμου έχουν συνυπογράψει, μέσα σε δύο μόλις μέρες το κείμενο που ανέρτησε πολίτης της Αγγλίας που ζει τα τελευταία 3 χρόνια στην Κρήτη για την αντιμετώπιση των αλόγων από τους αμαξάδες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στα Χανιά.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο:

“Σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών τα άλογα ιδρώνουν και κουράζονται, κι όμως, οι Έλληνες ιδιοκτήτες τους τα μαστιγώνουν για να κάνουν άλλη μία βόλτα φορτωμένα με τουρίστες. Αυτοί κερδίζουν ενώ εξουθενώνουν τα πιστά τους άλογα.

Μία μέρα, μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 42 βαθμούς, πλησίασα τον ιδιοκτήτη ενός από αυτά τα όμορφα και φτωχά πλάσματα και τον ρώτησα αν αισθάνεται καλά που αυτός κάθεται στη σκιά κάτω από μία ομπρέλα ενώ το άλογο είναι στον ήλιο. Μου είπε: “ναι, δεν έχει ζέστη;” Τον ρώτησα γιατί αυτός κάθεται κάτω από την ομπρέλα ενώ το άλογό του πρέπει να αντέξει τη ζέστη χωρίς σκιά και νερό. Η απάντησή του; Τα άλογα δεν αισθάνονται τη ζέστη.

Δε μπορείς να επιχειρηματολογήσεις με τους ιδιοκτήτες τους οπότε ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε να σταματήσουμε αυτή η αχρείαστη εκμετάλλευση των ζώων είναι να επιτύχουμε να γίνουν αλλαγές στο επίπεδο της νομοθεσίας, ώστε να μην επιτρέπεται πλέον αυτή η είδους εκμετάλλευση των αλόγων για τουριστικούς σκοπούς. Τα άλογα μεταφέρονται στο λιμάνι από τις 9.30 το πρωί από τον Μάη ως τον Οκτώβρη και πρέπει να δουλεύουν διαρκώς μέχρι μετά τα μεσάνυχτα. Κάποιες φορές κάνουν ένα διάλειμμα για να πιουν νερό, αλλά ποτέ υπό σκιά. Έχουμε δει άλογα με ανοιχτές πληγές να σπρώχνουν άμαξες. Απλά φαντασθείτε τον εαυτό σας να ζείτε μία τέτοια ζωή για μία μόνο ώρα.

Κατά το χειμώνα μένουν μέσα σε μικρούς στάβλους, ποτέ δε βγαίνουν έξω, μόνο με το βασικό φαγητό. Φτάνουν το Μάη στο λιμάνι, πολύ λεπτά.

Ένα πρόσφατο άρθρο σε εφημερίδα στην Κρήτη έδειξε μία φωτογραφία ενός αλόγου καθώς καταρρέει από αφυδάτωση και κακομεταχείριση. Είναι καιρός να ενωθούμε και να απαιτήσουμε κάποιες αλλαγές για αυτούς που δεν έχουν φωνή.

Ο καιρός έφθασε για να βοηθήσουμε τα άλογα των Χανίων. Οι νόμοι πρέπει να αλλάξουν, οι άδειες πρέπει να ανακληθούν.”

Να σημειώσουμε ότι κάτω από το κείμενο υπάρχουν εκατοντάδες σχόλια από πολίτες από όλη την Ελλάδα και άλλες χώρες του κόσμου που εκφράζουν την κατακραυγή τους για την αντιμετώπιση των αλόγων στα Χανιά.

Για όσους ενδιαφέρονται, μπορούν να διαβάσουν το κείμενο όπως έχει αναρτηθεί για τη συλλογή υπογραφών ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι σεισμόπληκτοι

Και με τη "βούλα" απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι σεισμόπληκτοι και στην Κρήτη,...

Αναβαθμίζεται το 112 – Ποιες νέες υπηρεσίες θα περιλαμβάνει

Οευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 αναβαθμίζεται και εξελίσσεται και προσφέρει νέες δυνατότητες στους κατόχους κινητών και τάμπλετ. Σύμφωνα...

Roger Waters: “Δεν θα υποχωρήσουμε! Ο Σιωνισμός τελείωσε!”

Ο Roger Waters, γνωστός ως συνιδρυτής του ροκ συγκροτήματος...