19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Δικαιώθηκε ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου στη διαμάχη του με τον Δήμο Κισσάμου για το Ελαφονήσι

Ημερομηνία:

Το Ειρηνοδικείο Χανίων με απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 19/7/2016 έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου είχε ασκήσει σε βάρος του Δήμου Κισσάμου.

Κατόπιν τούτου ο Δήμος Κισσάμου και η Μονομετοχική Εταιρεία Αξιοποίησης & Εκμετάλλευσης Ακινήτων & Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Κισσάμου υποχρεώνονται να απομακρύνουν τα ομπρελοκαθίσματα από την έκταση που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Αιτία της νέας δικαστικής διαμάχης, η τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων από τον Δήμο Κισσάμου σε σημείο που υποστηρίζει ο Δήμος Κανδάνου Σελίνου οτι είναι στα δικά του διοικητικά όρια.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Σταθάκης ανέφερε σε δήλωση του ότι τα ομπρελοκαθίσματα είναι στα όρια του δήμου του.

Σε παλιότερη επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος δήμου Καντάνου Σελίνου κ. Μιχάλης Μπικάκης σημείωνε:

 

Αιφνιδιαστικά τον Ιούνη του 2015, η νέα Δημοτική Αρχή Κισάμου, παραβιάζοντας τις αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Κισάμου, η οποία στη διάρκεια της θητείας της σεβόταν τις αποφάσεις των δικαστηρίων, άσκησε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δήμου Καντάνου – Σελίνου διεκδικώντας τη χρήση μεγάλου τμήματος της παραλίας που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Καντάνου – Σελίνου όπως τα όρια αυτά έχουν προσδιοριστεί από το 1933 και τις μετέπειτα αποφάσεις των Δικαστηρίων που σεβάστηκαν όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων κατ’ αρχήν απέρριψε την αιτούμενη προσωρινή διαταγή του Δήμου Κισάμου, ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του Δήμου Καντάνου – Σελίνου. Εν τέλει για την επίλυση της αίτησης αυτής συντάχθηκε πρακτικό συμβιβασμού, όπου αναγνωρίσθηκε η ανάγκη της συνεργασίας των δύο Δήμων στην εκμετάλλευση και προστασία της Ελαφονήσου, ενώ κάθε Δήμος παρέμεινε στις θέσεις που χρησιμοποιούσε πριν από την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Αυτή η εξέλιξη φαίνεται δεν άρεσε στον Δήμο Κισάμου και έτσι το περασμένο Σαββατοκύριακο, χωρίς να έχει πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Πολιτεία, εντελώς παράνομα και αυθαίρετα εγκατέστησαν πάνω από 50 καρέκλες εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καντάνου – Σελίνου. Ο Δήμος Κισάμου προχώρησε στην παράνομη αυτή η ενέργεια, ενώ είχε προηγηθεί συζήτηση και είχαμε αρνηθεί την παράλογη απαίτηση του δημάρχου τη Μεγάλη Τετάρτη σε συνάντηση που είχαμε στον χώρο της Ελαφονήσου προκειμένου να βρούμε τρόπους συνεργασίας για το φετινό καλοκαίρι.

Στα λόγια, λοιπόν, ο δήμαρχος Κισάμου «θέλει» τη συνεργασία και στην πράξη με τις αυθαίρετες πράξεις του την τορπιλίζει και προσπαθεί να δημιουργήσει «κεκτημένα» στο Ελαφονήσι.

Ουδέποτε, λοιπόν, συμφωνήσαμε, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο δήμαρχος Κισάμου, να παραχωρήσουμε στον Δήμο Κισάμου τη χρήση τμήματος παραλίας που ανήκει στα δικά μας διοικητικά όρια. Ουδέποτε συμφωνήσαμε να διαχειριστούμε μαζί το τμήμα αυτό της παραλίας, το αμφισβητούμενο μόνο από τον Δήμο Κισάμου, όπως και πάλι ψευδώς ισχυρίζεται. Επίσης κανένας άλλος Δήμος στον Νόμο Χανίων δεν έχει ακόμα τοποθετήσει ομπρέλες και καθίσματα στην παραλία, αυτοί γιατί βιάζονται να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Κρίναμε ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις παράνομες ενέργειες των εκπροσώπων του Δήμου Κισάμου είναι να προσφύγουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και της δικαιοσύνης. Είναι κρίμα σε μία παραλία που αποτελεί καύχημα για τον Νόμο Χανίων και παγκόσμιο προορισμό οι δύο επαρχιακοί Δήμοι να μη συνεργάζονται και να προβάλουν αυτό το μνημείο της φύσης με δημιουργικό και σύγχρονο τρόπο. Ας πρυτανεύσει επιτέλους η λογική της συνεργασίας και ο αμοιβαίος σεβασμός γιατί μόνο τότε θ’ αξιοποιήσουμε  προς όφελος όλων μας το Ελαφονήσι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...