16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Διπλή παράταση για «κόκκινα» δάνεια

Ημερομηνία:

Παράταση ενός μήνα στο καθεστώς προστασίας για «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας αλλά και δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μετά τις επαφές που είχε το απόγευμα με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Παράλληλα εξήγγειλε παράταση τουλάχιστον 45 ημερών της προθεσμίας για ένταξη στον νόμο Κατσέλη για όσους είχαν ήδη υποβάλει αιτήσεις μέσα στο 2015 αλλά δεν είχαν καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το θέμα, αναμένεται να ρυθμιστεί τις προσεχείς ημέρες με υπουργική απόφαση, καθώς, όπως σχολίασε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, ήδη δύο τράπεζες έχουν ενημερώσει το υπουργείο ότι αδυνατούν να ικανοποιήσουν έγκαιρα τα αιτήματα που τους έχουν τεθεί από τους πελάτες τους.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων ο υπουργός τα χαρακτήρισε «εύκολα» ενώ οι θεσμοί ζήτησαν να κλείσουν οι εκκρεμότητες στην υλοποίηση των συστάσεων του ΟΟΣΑ, όπως αυτές προκύπτουν από την πρώτη και τη δεύτερη εργαλειοθήκη και να εκκινήσει η διαδικασία για την τρίτη εργαλειοθήκη.

Νέα συνάντηση με τους θεσμούς έχει οριστεί για αύριο στις 11 το πρωί προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στην πρώτη φάση της και να γίνει ο απολογισμός πρώτης εβδομάδας σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Στο μεταξύ ανοιχτό παραμένει και το θέμα του ασφαλιστικού, το οποίο εξέτασαν σήμερα άρθρο προς άρθρο ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος με τους εκπροσώπους των θεσμών και σημείο αιχμής τα ηλικιακά όρια για την εθνική σύνταξη καθώς οι δανειστές ζητούν 20ετία, έναντι 15ετίας που προτείνει η κυβέρνηση, και μάλιστα με εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα, αυστηρή προειδοποίηση έστειλε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας πως αν η Αθήνα δεν μεταρρυθμίσει αποτελεσματικά το ασφαλιστικό της σύστημα, δεν θα ανοίξει η συζήτηση για ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...