20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Διχασμένος ο Οργανισμός Αμερικανικών κρατών για το Ουκρανικό

Ημερομηνία:

Οι εκπρόσωποι της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Βολιβίας και του Μεξικού δεν υπέγραψαν κοινή δήλωση περισσότερων από 20 χωρών του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) που καταδικάζει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το προσχέδιο της δήλωσης παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Γουατεμάλας Μάριο Μπουκάρο, χθες, στην 52η Γενική Συνέλευση του OAS που πραγματοποιείται στην Λίμα του Περού από την Τετάρτη με κεντρικό σύνθημα «Μαζί κατά της ανισότητας και των διακρίσεων».

Η ετήσια συνέλευση του OAS ξεκίνησε την Τετάρτη με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, ο οποίος προέτρεψε τα έθνη της Αμερικής να σταθούν στο πλευρό της χώρας του, απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Εκτός από αυτές τις τέσσερις χώρες, το έγγραφο δεν υποστηρίχθηκε από την Ονδούρα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Ελ Σαλβαδόρ.

Μεταξύ όσων υπέγραψαν το ψήφισμα περιλαμβάνονται, ο Καναδάς, η Κολομβία, το Περού, η Κόστα Ρίκα, ο Ισημερινός, οι ΗΠΑ και η Χιλή.

Το ψήφισμα υπενθυμίζει προηγούμενες δηλώσεις και ψηφίσματα του OAS για τη σύγκρουση και εκφράζει μια «ανανεωμένη και δυναμική καταδίκη της παράνομης, αδικαιολόγητης και απρόκλητης εισβολής στην Ουκρανία».

Εκφράζει επίσης «την τεράστια ανησυχία για την αδιαφορία και την περιφρόνηση εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις εκκλήσεις» του OAS για απόσυρση των στρατιωτικών του δυνάμεων της από το έδαφος της Ουκρανίας «και τις κατάφωρες και συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία» και καλεί τη Μόσχα να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες.

kosmodromio.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...