13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Διώχνουν νοικοκυριά σε οικονομική δυσκολία από τη ΔΕΗ, όμως δεν τους επιτρέπουν να πάνε σε άλλο πάροχο μέχρι να ξεπληρώσουν

Ημερομηνία:

Βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, όπως χιλιάδες άλλες οικογένειες στην Ελλάδα. Έχουν οφειλές στην ΔΕΗ και δεν είναι οι μόνοι.

Έδιναν ό,τι μπορούσαν από το υστέρημά του προκειμένου να έχουν τουλάχιστον ηλεκτρικό ρεύμα και πλέον ενημερώνονται ότι “πρέπει να αλλάξουν πάροχο, γιατί δεν τήρησαν τους όρους του συμβολαίου τους με την επιχείρηση και αυτό διακόπτεται”.

Για να αλλάξουν όμως πάροχο πρέπει να εξοφλήσουν τα όσα χρωστούν στην ΔΕΗ!

Και κάπως έτσι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

Πρόκειται για τον παραλογισμό που ζει τις τελευταίες ημέρες μια οικογένεια Ηρακλειωτών, με τρία παιδιά.

“Είμαι σε απόγνωση” δηλώνει η κ. Ντίνα (τα πλήρη στοιχεία της είναι στη διάθεση του cretalive), η οποία προσπάθησε να ρυθμίσει της οφειλές της προς την ΔΕΗ, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Αντι ρύθμισης έλαβε δύο επιστολές, η πρώτη από την ΔΕΗ, που την ενημέρωναν ότι διακόπτουν το συμβόλαιο, και η δεύτερη από τον ΔΕΔΔΗΕ με την οποία καλείται να βρει άμεσα νέο προμηθευτή ρεύματος.

Το ποσό της οφειλής κάτι λιγότερο από 3.500 ευρώ και – όπως αναφέρει η γυναίκα – είναι αδύνατο να μπορέσει να τα συγκεντρώσει.

“Τώρα ξεκίνησα να δουλεύω τετράωρο σε μια επιχείρηση και είμαι διατεθειμένη να δίνω και 100 και 150 ευρώ το μήνα” λέει η ίδια, επισημαίνοντας ωστόσο ότι όποιες προσπάθειες έκανε να βρει μια λύση με την ΔΕΗ έπεσαν στο κενό!

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...