15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δραγασάκης: Η κινδυνολογία δεν πέρασε. Τα ΑΤΜ δεν κινδυνεύουν

Ημερομηνία:

Την πεποίθηση του ότι στο αυριανό Eurogroup θα επιτευχθεί μία «αμοιβαίως επωφελής» συμφωνία εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά από συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Στην αντίθετη περίπτωση», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης «ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του». Ο ίδιος επεσήμανε ότι την Ελληνική Κυβέρνηση δεν τη φοβίζει η στάση της Γερμανίας. Όπως είπε «έχουμε κάνει μία συγκεκριμένη πρόταση και δεν έχουμε λάβει κάποια συγκεκριμένη απάντηση».

Ο κ. Δραγασάκης προσέθεσε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συναρτά τη στάση που θα κρατήσει εφεξής, από το αποτέλεσμα του αυριανού Eurogroup» και διαβεβαίωσε ότι η ΤτΕ έχει ως στόχο να διασφαλίσει τη ρευστότητα του συστήματος προσθέτοντας μάλιστα ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο».

«Είμαστε εδώ προκειμένου να αποφύγουμε ενδεχόμενο ατύχημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Δραγασάκης εξήρε την στάση των καταθετών οι οποίοι όπως είπε «παρά τις απαράδεκτες και καταστροφολογικές αναφορές σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία». Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης, αναφερόμενος στη στάση αυτή των ΜΜΕ, «υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την Ελλάδα να είναι γονατισμένη προκειμένου να επιβάλλουν τις θέσεις τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ