17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πολ Κρούγκμαν: Η Γερμανία εργάζεται υπέρ του ναζιστικού κόμματος της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Το πασιφανές διαπιστώνει και ο βραβευμένος οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε άρθρο του στους New York Times. Η Γερμανία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταργεί τη σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών και αντικειμενικά στηρίζει το ναζιστικό κόμμα της Ελλάδας: την Χρυσή Αυγή!

Όπως σημειώνει στο άρθρο του:

“Η Γερμανία είπε όχι στο Ελληνικό αίτημα. Κατά τη γνώμη μου δεν έχουν δίκιο οι αναφορές στα μέσα αναφορές για λευκή σημαία εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα είναι πολύ προσεκτική στο να μην δεσμευθεί στους στόχους του προηγούμενου προγράμματος. Η Γερμανία λοιπόν παραπονιέται ότι η Ελλάδα δε συμφωνεί σε μία ολοκληρωτική παράδοση στο παρών πρόγραμμα λιτότητας.

Αντιθέτως, η Ελλάδα μοιάζει να θέλει να κερδίσει χρόνο ώστε να υποστηρίξει την οικονομική στρατηγική της και να διαπραγματευτεί τους όρους αργότερα.

Η Γερμανία όμως από την άλλη πλευρά προσπαθεί να εξαναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία ολοκληρωτική παραίτηση των προεκλογικών υποσχέσεων, αμέσως τώρα, σήμερα.

Πραγματικά, πιστεύουν οι Γερμανοί ότι αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο; Υποπτεύομαι ότι όχι. Για εμένα προσωπικά μοιάζει σα μία προσπάθεια να εξαναγκάσουν την Ελλάδα να βγει από το Ευρώ. Η Γερμανική κυβέρνηση, είναι υπέρ ενός Grexit.

Και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, αντικειμενικά, είναι και υπέρ της Χρυσής Αυγής.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...