14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Είναι “λαϊκισμός” να λέμε τα αυτονόητα;

Ημερομηνία:

Παράλογο “λαϊκισμό” σπεύδουν κάποιοι να χαρακτηρισουν την επισήμανση και από την εφημερίδα μας του γεγονότος οτι από τη στιγμή που πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και μάλιστα υψηλά είναι παράλογο να καλούμαστε ως πολιτες να πληρώνουμε και διόδια.

Λένε ότι τέτοια αιτήματα αποτελουν τροχοπέδη στο να φτιαχθεί ο ΒΟΑΚ, λες και για την καθυστέρηση να προχωρήσει ο σχεδιασμός φταίνε αυτοί που επισημαίνουν τα αυτονόητα, ότι σε όποια χώρα οι πολίτες πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας που χρησιμοποιούνται για τη χρήση των δρόμων, οι πολίτες δεν καλούνται δεύτερη φορα να πληρώνουν για τη χρήση των δρόμων πληρώνοντας και διόδια.

Στη χώρα όμως του παραλόγου ακόμα και τα αυτονόητα μοιάζουν ουτοπικές απαιτήσεις.

Με μεγάλη ευθύνη και των δημοσιογράφων που δεν ασκούν την πίεση που θα έπρεπε για την προάσπιση του αυτονόητου, που υποκύπτουν σε αυτούς που έχουν συμφέρον τα αυτονόητα σε όλο τον κόσμο στην Ελλάδα να τα χαρακτηρίζουμε “λαϊκισμό”.

Το κόστος το πληρώνουν πρώτα οι πολίτες, όμως κυρίως η χώρα και η Δημοκρατία.

Γιατι, όταν το αυτονόητο δικαιώμα των πολιτών να λαμβάνουν αυτό για το οποίο πληρώνουν, δηλαδή δρόμους για τα τέλη κυκλοφορίας, χαρακτηρίζονται λαϊκισμός, όταν επικρατει ο παραλογισμός που βαφτίζεται μονόδρομος, πρώτα και καίρια πλήττεται η Δημοκρατία…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ