30.8 C
Chania
Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2026

«Είναι σαν να έχουμε δύο παράλληλες πανδημίες»: Προβλέψεις για πάνω από 30.000 κρούσματα

Ημερομηνία:

Τζανάκης και Θωμαΐδης δηλώνουν ότι δεν περίμεναν τον χθεσινό αριθμό – ρεκόρ των κρουσμάτων, ενώ «βλέπουν» νέα έξαρση.

Για περαιτέρω αύξηση της διασποράς, μετά το σοκαριστικό «μαύρο» ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογία Νίκος Τζανάκης – ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε προβλέψει τον αριθμό των 20.000 κρουσμάτων – έκανε λόγο για πενταψήφια νούμερα και τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι «δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε υψηλούς πενταψήφιους αριθμούς που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν και τις 30.000».

«Βεβαίως αιφνιδιαστήκαμε, είχαμε πει για 18.000 κρούσματα γύρω στα Φώτα, αλλά ήρθαν μία εβδομάδα νωρίτερα» σημείωσε, μιλώντας στο MEGA.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι μέρος των κρουσμάτων αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα, κρούοντας «καμπανάκι» για την πίεση στα νοσοκομεία.

«Είναι σαν να έχουμε δύο παράλληλες πανδημίες» τόνισε.

Αναφορικά με την κορύφωση του νέου κύματος, ο Νίκος Τζανάκης εκτίμησε ότι υπολογίζεται γύρω στις 20 – 25 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα σχολεία θα κλείσουν λόγω κρουσμάτων.

Πιθανό το σενάριο των 30.000 κρουσμάτων θεωρεί και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ANT1, ανέφερε ότι το κύμα αναμένεται να διαρκέσει για σχετικά μικρό διάστημα, με τον κίνδυνο εντούτοις να πιέσει περαιτέρω το σύστημα υγείας.

Ο κ. Θωμαΐδης επεσήμανε ότι τις τελευταίες μέρες είχε παρατηρηθεί μια μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα, η οποία και κορυφώθηκε κατά το τριήμερο των Χριστουγέννων.

sputniknews.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Νίκος Καλογερής συγχαίρει τον νέο Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνο – Αλκέτα Ουγγρίνη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής συγχαίρει τον Κωνσταντίνο – Αλκέτα Ουγγρίνη για την εκλογή του ως Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ευχές και στον απερχόμενο Μιχάλη Ζερβάκη.

Χρηματοδότηση 205.300 ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στον Δήμο Χανίων για σχολικές υποδομές στα Περιβόλια

Το Υπουργείο Μετανάστευσης ενέκρινε 205.300 ευρώ στον Δήμο Χανίων για προσωρινές σχολικές υποδομές στα Περιβόλια. Προκατασκευασμένοι οικίσκοι και αναδιαμόρφωση χώρων.

Μνημόνιο Συνεργασίας ΙΤΕ-OHB: “Η Κρήτη διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί στο κορυφαίο διαστημικό νησί της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”

Μνημόνιο Συνεργασίας ΙΤΕ-OHB υπεγράφη στο Ηράκλειο για την ανάπτυξη διαστημικών τεχνολογιών στην Κρήτη. Στόχος η δημιουργία Κέντρου Αριστείας και νέων θέσεων εργασίας.

Στ. Αρναουτάκης: «Στηρίζουμε έμπρακτα το πρόγραμμα SPACE-Crete» – Η Κρήτη στο επίκεντρο των διαστημικών τεχνολογιών

Ο Στ. Αρναουτάκης υπογράμμισε τη δέσμευση της Περιφέρειας Κρήτης για το πρόγραμμα SPACE-Crete με ΙΤΕ και OHB. Υπογραφή συμφωνίας στο Ηράκλειο για διαστημικές τεχνολογίες.