17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Εγγραφές για τη σχολή γονέων και στο Δήμο Καντάνου Σελίνου

Ημερομηνία:

Ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι ότι κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014 προσφέρεται η δυνατότητα λειτουργίας ομάδων επιμόρφωσης και ψυχολογικής υποστήριξης γονέων στο Δήμο Καντάνου Σελίνου από το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» που υλοποιεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο Νομό Χανίων. Στόχος των ομάδων που θα συσταθούν είναι η ενημέρωση και η στήριξη των γονέων προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών σε διάφορες φάσεις της ανάπτυξής τους.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Καντάνου Σελίνου, την Α/βάθμια, την Β/Βάθμια εκπαίδευση Χανίων και εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα προγράμματα που παρέχονται είναι τα εξής:

1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή (50 ώρες)

2. Διαπροσωπικές σχέσεις (25 ώρες)

3. Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία (25 ώρες)

4. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας (25 ώρες)

5. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (25 ώρες)

6. Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (25 ώρες)

7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια (25 ώρες)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, άτομα τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κ.α.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα μπορούν να συμπληρώσουν σχετική αίτηση η οποία διανέμεται και κατατίθεται:

• Στον Υπεύθυνο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καντάνου Σελίνου, Κύριο Νικόλαο Γρηγοράκη (τηλ επικοινωνίας. 28233-40303, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου στην Παλαιόχωρα.

• Ή στους διευθυντές των σχολείων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα

"google ad"

Επίσης, η αίτηση έχει αναρτηθεί

• Στην ιστοσελίδα του Δήμου Καντάνου Σελίνου http://www.kantanouselinou.gr/ -Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Καντάνου Σελίνου- Σχολή Γονέων.

Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα της Σχολής Γονέων που υλοποιήθηκαν στην Κάντανο και την Παλαιόχωρα κατά το διάστημα του Ιουνίου 2013 θα παραλάβουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης στις αρχές του Νοέμβρη, κατόπιν ενημέρωσης από την Υπεύθυνη του προγράμματος.

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων στο Νομό Χανίων, Ψυχολόγο, Κτιστάκη Μαρία, Τηλ.6932211303, Εmail: ktistaki@hotmail.com και την ιστοσελίδα www.facebook.com/sholesgoneonchanion

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...