16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Εγκαίνια έκθεσης σύγχρονης τέχνης στην Κίσαμο

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεις Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Κισάμου, ο δήμος Κισάμου, η ΚΕ’ Εφορεία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, το αρχαιολογικό μουσείο Κισάμου και το μουσείο σύγχρονης τέχνης «Ελαιουργείο», εγκαινιάζουν σήμερα Σάββατο και ώρα 20:30 την έκθεση σύγχρονης τέχνης των TAIDAJASAREVIC, ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΚΑΒΒΑΘΑ & ΜΙΡΑΝΤΑΣ ΣΚΥΛΟΥΡΑΚΗ με τίτλο «Μυστικός Κήπος

«Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κισσάμου παρουσιάζονται από τις καλλιτέχνιδες TaidaJasarevic, Αντιγόνη Καββαθά και Μιράντα Σκυλουράκη εικαστικά σχέδια μολυβιών, κάρβουνου και ψηφιακών εκτυπώσεων σε χαρτιά μεγάλων διαστάσεων εμπνευσμένα από τον φυτικό κόσμο μέσα από μια σύγχρονη γυναικεία ματιά. Μια  εικαστική απόδοση της φύσης σε συνέχεια των διακοσμητικών φυτικών θεμάτων που παρουσιάζονται στα ρωμαϊκά ψηφιδωτά που περιέχουν οι συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Κσσάμου και εκθέτονται σε άμεση γειτνίαση. Οι μυστικοί κήποι της Taida, της Αντιγόνης και της Μιράντας ορίζουν, παρά τη διαφορετικότητά τους μια ενιαία πρόταση, είναι ταυτόχρονα λόγος και εικόνα, στοιχειοθετούν ένα ενιαίο εικαστικό περιβάλλον, πρωτότυπο και ελκυστικό, πλούσιο σε περιεχόμενο και πολλαπλές αναγνώσεις».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ